Κώστας Κοσμάς: ένας Έλληνας Πράσινος υποψήφιος στις Γερμανικές εκλογές. Ελπίζουμε να εκλεγεί

Θα μπορούσε ένας Γερμανός ή μια Γερμανίδα να είναι υποψήφιος/α με τους Έλληνες Πράσινους και να εκλεγεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο; Πάντως ένας δικός μας άνθρωπος, ο Κώστας Κοσμάς, είναι υποψήφιος με τους Γερμανούς Πράσινους και ίσως εκλεγεί την Κυριακή. Είναι υποψήφιος για τον Δήμο Steglitz-Zehlendorf, για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο καθώς και για το κρατίδιο του Βερολίνου. 

     

Ο Κώστας είναι συντονιστής του Κέντρου Σύγχρονου Ελληνισμού (Centrum Modernes Griechenland – CeMoG), υπεύθυνος για το Edition Romiosini. Τελείωσε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σε ηλικία 25 ετών εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, όπου έκανε διδακτορικό στο πανεπιστήμιο FU, τώρα εργάζεται στο Κέντρο Σύγχρονου Ελληνισμού και συμμετέχει ενεργά στην πολιτική ζωή της χώρας με τους Πράσινους. Είμαι ενεργός Βερολινέζος, μου λέει.

Ο Κώστας Κοσμάς συμμετείχε στην συζήτηση που οργάνωσε την Πέμπτη 23/9 το νέο κόμμα “ΠΡΑΣΙΝΟΙ” με θέμα: “Ποια πολιτική για το κλίμα, σήμερα;” και μάλιστα ζωντανά από το Βερολίνο ενώ βρίσκονταν στην προεκλογική του καμπάνια πόρτα – πόρτα. Όπως πολλοί άλλοι πράσινοι υποψήφιοι/ες χρησιμοποιεί το ποδήλατο στην προεκλογική καμπάνια του αφού διεκδικεί “μία πόλη φτιαγμένη για τους ανθρώπους και όχι μόνο για αυτοκίνητα”. Τα κεντρικά θέματα της καμπάνιας του είναι η κοινωνική δικαιοσύνη και πόλεις με καλύτερη ποιότητα ζωής – ο πλούτος και ο δημόσιος χώρος πρέπει να μοιράζονται ισότιμα σε όλους, λέει -, η φεμινιστική πολιτική, η αλληλεγγύη  και φυσικά μια αποτελεσματική πολιτική για την προστασία του κλίματος και του οικοσυστήματος.

Να τι λέει ο ίδιος για τη συμμετοχή του στους Πράσινους και την υποψηφιότητά του:

Ξέρετε ίσως ότι εδώ και χρόνια κινητοποιούμαι εθελοντικά αλλά πολύ ενεργά στο κόμμα των Πρασίνων, για να στηρίξω την πολιτική της κλιματικής και κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας των φύλων, του πολιτισμού, για καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις, για μια ανθρώπινη πολιτική στο προσφυγικό και για μια αλληλέγγυα ΕΕ. Το κόμμα των Πρασίνων έχει άλλωστε σταθεί καθαρά στον πλευρό της Ελλάδας σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων, όπως π.χ. κατά τη χρηματοπιστωτική κρίση, το προσφυγικό, τις πολεμικές αποζημιώσεις και φυσικά τις περιβαλλοντολογικές απειλές που αντιμετωπίζει, με πρόσφατη τις δασικές πυρκαγιές.
Οι τριπλές εκλογές της Κυριακής 26.9.2021 (για το Γερμανικό Κοινοβούλιο, το Κοινοβούλιο του κρατιδίου του Βερολίνου και τους δήμους του Βερολίνου) έχουν καθοριστική σημασία για τη Γερμανία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Ζητώ λοιπόν τη στήριξή σας, είτε άμεσα, εάν έχετε δικαίωμα ψήφου σε αυτήν την περιφέρεια, είτε έμμεσα, εάν έχετε γνωστούς που ψηφίζουν εδώ. Πιστεύω ότι η εκλογή μου με το μεγαλύτερο οικολογικό κόμμα της Ευρώπης θα συμβάλει στο να υπάρχει μια ελληνική φωνή σε τοπικό επίπεδο, στο Steglitz-Zehlendorf, και σε κυβερνητικό, στο κρατίδιο του Βερολίνου“.
Ο Κώστας επαναλαμβάνει ότι η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θα είναι η τελευταία που μπορεί να κάνει κάτι σοβαρό για το κλίμα. Μια συντηρητική επιλογή στις κάλπες ′′Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο” γιατί φοβίζει η αλλαγή δεν είναι κάτι που μπορεί να αντέξει η Γερμανία και Ευρώπη, ούτε όμως το κλίμα. Οι καιροί είναι ώριμοι για περισσότερους πράσινους βουλευτές (άνδρες και γυναίκες), ελπίζει.
Ευχόμαστε φυσικά το καλύτερο αποτέλεσμα για τους Πράσινους, την Ευρώπη και το κλίμα στις ομοσπονδιακές Γερμανικές εκλογές της 26.9.2021 αλλά θα θέλαμε να δούμε είτε στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο είτε στο τοπικό είτε σε αυτό του κρατιδίου έναν “δικό μας” άνθρωπο, τον Κώστα Κοσμά.
Αν έχετε φίλους/ες ή γνωστούς/ές που ψηφίζουν στη Γερμανία, πείστε τους να στηρίξουν τους Πράσινους BÜNDNIS 90/DIE GRÜNEN αλλά και ένα “δικό μας” άνθρωπο, τον Κώστα Κοσμά Kostas Kosmas που είναι υποψήφιος με τους Πράσινους για τον Δήμο Steglitz-Zehlendorf, για το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο καθώς και για το κρατίδιο του Βερολίνου.

 

Posted on 25/09/2021 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top