Υπογράψτε: Σταματήστε την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία

Το πετρέλαιο δεν ξεπλένει τη φρικτή δολοφονία Κασόγκι. Η Σαουδική Αραβία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

Υποστηρίζουμε την καμπάνια του Avaaz. Υπογράψτε. Σταματήστε την πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία

Ο Τζαμάλ Χασόγκι πήγε σε προξενείο της Σαουδικής Αραβίας για να πάρει άδεια να παντρευτεί την αγαπημένη του – αντ’ αυτού τον αποκεφάλισαν και τον τεμάχισαν με πριόνι οστών.

Όλα δείχνουν ότι η αποτρόπαια δολοφονία του δημοσιογράφου και επικριτή του καθεστώτος της Σαουδικής Αραβίας έγινε πιθανώς με εντολή του Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν – του πρίγκιπα που βομβαρδίζει παιδιά στην Υεμένη και φυλακίζει ακτιβιστές.

Αλλά επιτέλους, οι ηγέτες του κόσμου φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι ο πρίγκιπας είναι ένα τέρας. Η Γερμανία μόλις ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να του πουλάει όπλα και τώρα η πίεση σε Μ. Βρετανία, Γαλλία και Καναδά κλιμακώνεται. Αν η Δύση σταματήσει να πουλάει όπλα στους Σαουδάραβες, θα αναγκαστούν να κάνουν ουσιαστικές αλλαγές — ίσως ακόμη και να καθαιρέσουν τον πρίγκιπα-τέρας. Πρόσθεσε τ’ όνομα σου — ας τους δείξουμε ότι το ποτήρι ξεχείλισε:

Σταματήστε να πουλάτε όπλα στους Σαουδάραβες

Είναι απίστευτο ότι ο κόσμος περίμενε αυτή τη δολοφονία για να ξυπνήσει και να δει τη βαρβαρότητα της Σαουδικής Αραβίας. Ενώ ο Μοχάμεντ φυλάκιζε αντιφρονούντες και βομβάρδιζε την Υεμένη, οι κυβερνήσεις μας συνέχιζαν να του πουλάνε όπλα, να τσεπώνουν τα δισεκατομμύριά του και να του στρώνουν κόκκινα χαλιά. Ήταν στο απυρόβλητο.

Τώρα όμως φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα. Ακόμη και στις ΗΠΑ, τον κολλητό σύμμαχο της Σαουδικής Αραβίας, πολεμοχαρείς πολιτικοί της αμερικανικής Δεξιάς ζητούν αλλαγές, προτείνοντας νομοσχέδια που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το εμπόριο όπλων. Η διεθνής πίεση ήδη φέρνει αποτέλεσμα. Και τα ΜΜΕ συνεχίζουν να αποκαλύπτουν μυστικές συναντήσεις της κυβερνώσας σαουδαραβική ελίτ που τώρα τρέχει να τα κουκουλώσει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να χτυπήσουμε. Για τον Τζαμάλ Χασόγκι, τους δεκάδες χιλιάδες αθώους Υεμένιους και τους φυλακισμένους ακτιβιστές και δημοσιογράφους — ας σταματήσουμε τη Βασιλεία του Τρόμου στη Σαουδική Αραβία. Πρόσθεσε τ’ όνομά σου στην παγκόσμια έκκληση για δικαιοσύνη:

Σταματήστε να πουλάτε όπλα στους Σαουδάραβες

https://secure.avaaz.org/el/khashoggi_loc_fr_pa/?confirmed=1

Posted on 30/10/2018 in Άρθρα, Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top