Βαλκάνια: όχι άλλο αίμα και εθνικισμούς

  του Νίκου Χρυσόγελου

συμπρόεδρου των Πράσινων Αλληλεγγύη

Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι πάντα κάτι λυπηρό. Ακόμα και ένας εγκληματίας έχει δικαίωμα να ζήσει. Όταν είσαι υπέρ της ζωής, δεν μπορεί να μην λυπάσαι που ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Ρόλος της αστυνομίας είναι, αν είναι δυνατόν, να συλλάβει ζωντανό ακόμα και τον πιο μεγάλο εγκληματία, γιατί η ζωή είναι ιερή.

Image result for κατσιφάς

Αλλά από εκεί και πέρα, αυτό που συμβαίνει με πολλούς δημοσιογράφους στη χώρα μας και με τα κόμματα πρέπει να μας προβληματίσει. Οι θέσεις τους είναι αλά καρτ, καμία θέση με βάση αρχές. Έτσι και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Κατσιφά. Χωρίς να ψάξουν το θέμα, χωρίς να διασταυρώσουν στοιχεία, τον αντιμετωπίζουν με κατανόηση, αν όχι με διάθεση να τον κάνουν ήρωα που έχασε τη ζωή από πυρά Αλβανών αστυνομικών (αλλά ενώ πυροβολούσε ο ίδιος με πολυβόλο όπλο!!!). Άκριτα, μόνο και μόνο επειδή είχε ελληνική καταγωγή!!!

auto-einai-to-kalasnikof-me-ti-dioptra-pou-eixe-o-katsifas-fwto

Πώς θα αντιμετώπιζαν την περίπτωση που κάποιος έβγαινε στο δρόμο με οπλοπολυβόλο, πυροβολούσε και δήλωνε ότι ένα τμήμα της χώρας ανήκει πχ στην Αλβανία ή στην Τουρκία; Φαντάζομαι ότι θα ούρλιαζαν, θα κατήγγειλαν τη σκευωρία ύποπτων δυνάμεων και άλλα τέτοια.

Κι όμως, ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς βγήκε με όπλο στο χωριό Βουλιαράτες (που ήταν γεμάτο με ελληνικές σημαίες έτσι κι αλλιώς λόγω εκδήλωσης),

Image result for κατσιφάς

Βγήκε οπλισμένος στο δρόμο και πυροβολούσε κι όχι μόνο στον αέρα, ενώ στα μηνύματά του στο Twitter που αναπαράγουν ακροδεξιές οργανώσεις έγραφε ότι “η Βόρειος Ήπειρος είναι γη ελληνική” και στην ουσία παρακινούσε σε απόσχιση της Β. Ηπείρου από την Αλβανία.

Σε μήνυμά του επίσης εξυμνούσε την ακροδεξιά οργάνωση ΜΑΒΗ που μερικά χρόνια πριν δολοφονούσε άτομα και οργάνωνε τρομοκρατικές επιθέσεις (1984, 1991, 1994)

https://www.star.gr/video/eidiseis/ellada/440112
https://www.youtube.com/watch?v=FdIFAeT8Xsk

Image result for κατσιφάς

Το θέμα δεν είναι όμως μόνο τι πίστευε και διακήρυσσε ο Κ. Κατσιφάς αλλά γιατί ορισμένοι δημοσιογράφοι εκτίθενται χωρίς να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να ερευνήσουν το θέμα, να δώσουν έστω τις διαφορετικές απόψεις. Άκουσα μάλιστα γνωστό δημοσιογράφο που είχε μόλις βγάλει τον Βορίδη σε απευθείας σύνδεση, να παρουσιάζει αμέσως μετά ένα βίντεο που δείχνει τον Κ.Κ να τρέχει και να πυροβολεί με οπλοπολυβόλο και να σχολιάζει (ΣΣ ο δημοσιογράφος) στις ειδήσεις στο κανάλι “πώς μπορούμε να δούμε πίσω από το τζάμι;”, αλλά στο twitter που έστειλε αμέσως μετά να μιλάει για “αποκλειστικό βίντεο” (που είναι αναπαραγωγή από αλβανικό κανάλι και συμπτωματικά το ίδιο με αυτό που θεωρούσε ότι δεν μας διαφώτιζε γιατί οι λήψεις είχαν γίνει πίσω από τζάμι!!!!).

Κρίμα και σε πολιτικούς που περιμένουν να γίνουν ακόμα και υπουργοί εξωτερικών με τη ΝΔ που θεωρούν ότι ο ΚΚ έχασε τη ζωή του γιατί εξέφρασε την εθνική του ευαισθησία!!!!

Ας σοβαρευτούμε κύριοι. Τα Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε, σταματήστε να ρίχνετε λάδι στη φωτιά. Μπορεί να πιστεύετε ότι θα σας φέρει ψήφους αν χαϊδεύετε το μίσος και τον εθνικισμό, αλλά δεν έχετε διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ που κάποια χρόνια χάιδευε τη βία και τώρα την βρίσκει μπροστά του.

#ΣυνοχήΧωρίςΜϊσος #ΕιρήνευσηΣταΒαλκάνια

Posted on 30/10/2018 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top