Αλεξανδρούπολη: οι πολίτες αντιδρούν στο κόψιμο 250 δέντρων του άλσους φυτωρίου για κλειστό γυμναστήριο

Τα δέντρα στον Έβρο καίγονται ή κόβονται! Περιοχές εκκενώνονται (112) αλλά εκεί στην Αλεξανδρούπολη επιμένει ο Δήμος να κόψουν 250 δέντρα (!) για να γίνει κλειστό γυμναστήριο. Εντάξει μπορεί να εξαφανίζει τη λέξη δέντρο και πράσινο αλλά δεν μπορεί να τα κάνει και αόρατα!

Ενώ η φωτιά συνεχίζει να καίει και παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, φορέων και παρατάξεων ξεκίνησε το κόψιμο.

Ευτυχώς οργανώθηκε κινητοποίηση φοιτητών και πολιτών, το απόγευμα της Τέταρτης στο χώρο του άλσους Φυτώριου της Αλεξανδρούπολης, δίπλα από το κολυμβητήριο, ενώ συγκεντρώθηκαν και υπογραφές για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Δεκάδες Αλεξανδρουπολίτες, απαίτησαν να σωθεί και να αναδειχθεί το άλσος σε χώρο αναψυχής, να μην θυσιαστούν τα δέντρα και το άλσος για το γυμναστήριο που μπορεί να γίνει αλλού.

Έχει κανονιστεί νέα κινητοποίηση το απόγευμα της Πέμπτης, στις 6.30 μ.μ. μπροστά στο Δημαρχείο.

Η κινητοποίηση δεν αφορά μόνο το φυτώριο της Αλεξανδρούπολης, ούτε καν μόνο την Αλεξανδρούπολη. Αφορά το περιβάλλον, τη ζωή όλων, τη λογική (πώς μπορείς να κόβεις έστω και ένα δέντρο ενώ δίπλα έχουν καεί πάνω από 810.000 στρέμματα και η φωτιά συνεχίζεται, τα προηγούμενα χρόνια είχαν επίσης καεί μεγάλες εκτάσεις).

Μας αφορά όλους και όλες αυτός ο αγώνας! Είμαστε μαζί σας. Γιατί παντού θυσιάζουν τα δέντρα με μεγάλη ευκολία την ίδια στιγμή που χρειαζόμαστε πολλά περισσότερα για σκίαση, για καλύτερη ποιότητα της ατμόσφαιρας στις πόλεις, για επαφή με τη #φύση, για δέσμευση ρύπων και αερίων που αλλάζουν το #κλίμα, παραγωγή οξυγόνου και μείωση των θανάτων από ρύπανση και υψηλές θερμοκρασίες.

Δυστυχώς σε πολλές πόλεις πετσοκόβουν ή κόβουν άκριτα τα δέντρα, στη #Θεσσαλονίκη, στην #Αθήνα, παντού.

Τα κινήματα υπεράσπισης των δέντρων είναι ότι πιο σημαντικό για την επιβίωσή μας.

Κάποτε ψήφιζαν τα …δέντρα, ας ψηφίσουμε και στις κάλπες αλλά κυρίως καθημερινά υπερασπίζοντας τα δέντρα.

Και ας φυτέψουμε οργανωμένα, με γνώση, σωστά σε συνεργασία με ειδικούς δέντρα στις γειτονιές, στις αυλές και στους δρόμους, να κάνουμε τις πόλεις #πράσινες.

Ας αφήσουμε τα δάση να αναγεννηθούν φυσικά και ας οργανώσουμε σωστά οικολογική διαχείρισή τους, όχι ότι νάναι, μαζί με τους επιστήμονες και τις τοπικές κοινωνίες που γνώριζαν πώς να προστατεύουν το δάσος γιατί ήταν η ζωή τους.

Συνέχισε δυναμικά
@ΟικολογικήΕταιρείαΕβρου

Posted on 31/08/2023 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top