Περιοδεία Διαλόγου των Πράσινων στη Δυτική Μακεδονία:

Περιοδεία Διαλόγου των Πράσινων στη Δυτική Μακεδονία:
Συζητάμε για την Πράσινη Μετάβαση, ακούμε την τοπική κοινωνία.

Περιοδεία Διαλόγου στους λιγνιτικούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει το νέο κόμμα των Πράσινων την επόμενη εβδομάδα. Με βασικό μήνυμα ότι «υπάρχει κι άλλος δρόμος» πέρα από το κυβερνητικό σχέδιο, η αντιπροσωπεία των Πράσινων θα συζητήσει με την αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς και κινήσεις πολιτών της περιοχής, παρουσιάζοντας τις προτάσεις τους για Πράσινη Μετάβαση και ακούγοντας από κοντά τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας.

Η περιοδεία των Πράσινων έρχεται σε συνέχεια της Πρότασης Διαλόγου για συμμετοχική Πράσινη Μετάβαση με δικαιοσύνη και βιώσιμη ευημερία για όλους και όλες που είχαν παρουσιάσει στα τέλη Μαΐου, με αναλυτικές προτάσεις για μια σειρά τομείς. Στη διαδικτυακή παρουσίαση οι Πράσινοι είχαν τότε δεσμευθεί και για επιτόπια περιοδεία, μόλις οι συνθήκες το επέτρεπαν, για απευθείας επαφή και διάλογο με πολίτες και φορείς.

Συμβολικά η περιοδεία ξεκινά από το Δημαρχείο Εορδαίας, στην Πτολεμαΐδα τη Δευτέρα 5 Ιουλίου στις 10 το πρωί: η Πτολεμαΐδα ήταν η περιοχή με το βαρύτερο τίμημα τις δεκαετίες του λιγνίτη, ενώ φαίνεται να πληρώνει και τώρα το υψηλότερο κόστος για τη μετάβαση. Η περιοδεία θα καλύψει την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα, ενώ το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο κλιμάκιο των Πράσινων θα συμμετέχουν: ο Θανάσης Γούναρης, συν-εκπρόσωπος του κόμματος και μέλος της Γραμματείας, ο Αλέκος Γεωργόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ και μέλος του Συμβουλίου, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μέλος του Συμβουλίου και της θεματικής ομάδας οικονομίας των Πράσινων. Στις επαφές στο Αμύνταιο και τη Φλώρινα, θα συμμετέχει και ο Μιχάλης Πετράκος, αναπλ. μέλος του Συμβουλίου.

—-
Για περισσότερες πληροφορίες: 6979 952070, 6976 403600

prasinoi.eu
facebook.com/prasinoi.gr

Posted on 30/06/2021 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top