Είναι επείγον να ψηφίσουμε “Πράσινους”

 

Του Αλέξανδρου Λασκαράτου

Ένα σχόλιο που γίνεται συχνά τόσο για τους “Πράσινους” σαν κόμμα, όσο και για τον ευρύτερο αυτόν πολιτικό χώρο, είναι ότι πρόκειται για χώρο “πολυτελείας” που δεν ασχολείται με τα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και τις αγωνίες των πολιτών για θέσεις εργασίας, δημόσια ιατρική περίθαλψη, συντάξεις, κλπ., όπως κάνουν τα περισσότερα άλλα κόμματα, αλλά ασχολείται ο χώρος αυτός με θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η ανάγκη εγκατάλειψης των ορυκτών καυσίμων (κάρβουνο, πετρέλαιο, φυσικό αέριο) και στροφής προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ), κλπ. Τίποτε πιο ανακριβές από αυτό, και έχουμε επανειλημμένα καταθέσει γραπτά τις προτάσεις μας πάνω στα θέματα αυτά. Όμως επιμένουμε να μιλάμε και για τα άλλα θέματα που στα μάτια πολλών μοιάζουν “πολυτελείας” και “μακρινά”, αλλά μόνο τέτοια δεν είναι. Η κλιματική αλλαγή και κλιματική κατάρρευση ευαισθητοποιούν όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας (βλέπε το κίνημα κατά της κλιματικής αλλαγής που ξεκίνησε από την 16χρονη Νορβηγίδα Γκρέτα Τούνμπεργκ και εξελίχθηκε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σε παγκόσμιο κίνημα νεολαίας που απαιτεί έναν βιώσιμο πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές), αλλά και διεθνείς οργανισμούς όπως ο Ο.Η.Ε. και η Ε.Ε. που τα θέματα αυτά βρίσκονται όλο και συχνότερα στην ατζέντα τους, και τέλος κάποιες χώρες όπως η Δανία όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι πράσινες πρακτικές αποτελούν συνειδητές κεντρικές πολιτικές επιλογές.   

Εμείς εδώ στην Ελλάδα, όχι μόνο “αγρόν αγοράζουμε”, αλλά είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε μία επικίνδυνη και με καταστροφικές συνέπειες διένεξη (  https://prasinoi.gr/oil9263-2/) για τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο. Μια διένεξη που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τις όποιες μεταρρυθμίσεις (απ’ όπου και αν προέλθουν) για μισθολογικό, συνταξιοδοτικό, υγεία, παιδεία και εν τέλει δημοκρατία στη χώρα μας.

Ήρθε η ώρα επιτέλους ν’ αντιδράσουμε. Ήρθε η ώρα να στείλουμε μήνυμα ότι πέρα από τα δέντρα τώρα βλέπουμε και το δάσος, η υγεία του οποίου καθορίζει και το τι θα γίνει σε κάθε επιμέρους δέντρο. Τέρμα τα επί μέρους τρεις το λάδι τρεις το ξύδι. Τώρα παλεύουμε για την ίδια την ύπαρξή μας και αυτήν των παιδιών μας.

Ήρθε η ώρα να ψηφίσουμε μαζικά το κόμμα των Πράσινων (ή και συγγενή κόμματα αν θέλουμε) για να στείλουμε μήνυμα και να δείξουμε ότι έχουμε απόλυτη συνείδηση του διακυβεύματος και δεν θα αφήσουμε κανέναν μα κανέναν να μας παρασύρει στον όλεθρο και στο απόλυτο τίποτε που μόνο αυτό είναι σε θέση να παράξουν.

Posted on 20/06/2019 in Άρθρα, ΝΕΑ, Πράσινοι 2019

Share the Story

Back to Top