ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Με τον άνθρωπο και το περιβάλλον στο επίκεντρο

Με τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον στο Επίκεντρο

Σε όλο τον κόσμο και ειδικά στην Ευρώπη οι πολίτες επιλέγουν μαζικά και ενεργά μία διαφορετική πολιτική εστιασμένη στην ουσία: στη ζωή μας σήμερα και αύριο. Όλοι βιώνουμε τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τη συνολική υποβάθμιση του περιβάλλοντος και δε μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι και παγερά αδιάφοροι, απλώς απέχοντας. Πλέον είναι επείγουσα ανάγκη να αλλάξουμε σήμερα – τώρα την πολιτική μας και οι «Πράσινοι» είναι οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν πράξη, φέρνοντας το «πράσινο κύμα» σε κάθε μήκος και πλάτος του πλανήτη, το οποίο έχει έναν και μόνο στόχο να βρεθεί ο άνθρωπος και το περιβάλλον στο επίκεντρο της πολιτικής, για αυτό και η δυναμική των «Πράσινων» υπερβαίνει σε πληθώρα χωρών τα ποσοστά των παραδοσιακών κομματικών σχηματισμών,
που απλώς κάνουν πολιτικές διαχείρισης του σήμερα, χωρίς να κοιτάνε τη μεγάλη εικόνα του αύριο.

Για τις εκλογές του Ιουλίου έχουμε ένα όραμα διαφορετικό από ότι τετριμμένο έχει ακουστεί μέχρι σήμερα. Ένα όραμα ανάδειξης μίας νέας πολιτικής πορείας, ώστε να πάρουμε πρωτοβουλίες άμεσα για ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας, βασιζόμενη στις αρχές της αλληλεγγύης, στο σεβασμό στη φύση και στην πρόοδο με πρώτο μέλημα την αειφορία. Ειδικά μετά και τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, τα οποία δείχνουν το τρομακτικό πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής, η αναγκαιότητα μίας συνολικά νέας πολιτικής είναι ξεκάθαρη.

Ο τόπος μας είναι προικισμένος με ασύγκριτη φυσική ομορφιά, την οποία έχουμε χρέος, να την κληροδοτήσουμε ακέραια στα παιδιά και στα εγγόνια μας, σταματώντας να ρυπαίνουμε το περιβάλλον και αυξάνοντας το πράσινο. Με αίσθημα ευθύνης στοχεύουμε να αναχαιτίσουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, σεβόμενοι τις διεθνείς συνθήκες και τις επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες, βάση των οποίων είναι απολύτως επιβεβλημένο να πάρουμε μέτρα άμεσα – σήμερα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που λαμβάνουν χώρα όλο και συχνότερα και τα οποία τα ζούμε με απίστευτη σκληρότητα σήμερα, μας επηρεάζουν δραματικά όλους – και στην πόλη και στο χωριό μας – είτε με ακραίες βροχές και πλημμύρες, είτε με ξηρασίες και πυρκαγιές, είτε με ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες, είτε με επαναλαμβανόμενους καύσωνες. Για αυτό κάθε τομέας ευθύνης της πολιτικής είναι επιβεβλημένο να έχει ολοκληρωμένο μακρόπνοο σχέδιο για την κλιματική αλλαγή και την προστασία από τα ακραία φαινόμενα, όπως γίνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και σε όλο τον κόσμο, με ειλικρινείς ολοκληρωμένες πράσινες πολιτικές.

Στη συνέχιση της αλόγιστης χρήσης των ορυκτών καυσίμων και στις εξορύξεις, η απάντησή μας είναι σαφώς αρνητική και αντιτάσσουμε την εξοικονόμηση, την ενεργειακή μετάβαση, τις ήπιες ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, τη βιώσιμη κινητικότητα, την ελαχιστοποίηση της χρήσης των πλαστικών, την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, οι οποίες θα δώσουν νέο χαρακτήρα και νέα δυναμική στην οικονομία, χωρίς να ρυπαίνονται οι ομορφιές της Ελλάδας.

Απέναντι στην ενεργειακή ένδεια, η οποία είναι αποτέλεσμα της χρήσης των συμβατικών καυσίμων, αντιτάσσουμε τον εκδημοκρατισμό της ενέργειας, που είναι εφικτός σήμερα, μέσα από συμπράξεις και συνέργειες πολιτών, ενδυναμώνοντας τις ενεργειακές κοινότητες με αξιοποίηση ήπιων μορφών ενέργειας.

Προτάσσουμε την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, απέναντι στο αλόγιστο κέρδος, για να αντιμετωπίσουμε τη φτώχεια με αξιοπρέπεια, για να στηρίξουμε αληθινά τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Απαιτούμε δικαιοσύνη και ισότητα όλων, μακριά από κάθε είδους ακραίες συμπεριφορές, χωρίς να φοβόμαστε να απλώνουμε το χέρι στον συνάνθρωπό μας που το έχει ανάγκη, γκρεμίζοντας τα τείχη της αποξένωσης, πιστεύοντας στον ανοιχτό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις.

Όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν σήμερα και ρόλο και λόγο. Η αναγκαιότητα εφαρμογής βιώσιμων λύσεων είναι επιβεβλημένη, μέσα από μία νέα πολιτική με αρχές και ήθος, διαφάνεια και αξιοκρατία πιστεύοντας στις δυνάμεις μας, δίνοντας προοπτική για ένα καλύτερο αύριο.

Για αυτό και στις 7 Ιουλίου προσερχόμαστε στις κάλπες και επιλέγουμε να συμπορευτούμε με τις ιδέες της αδέσμευτης – χωρίς κομματικές εξαρτήσεις – και αξιόπιστης πράσινης φωνής για την οποία δε θα μετανιώσουμε αύριο, αλλά θα είμαστε απολύτως σίγουροι για την αξία της ψήφου μας.

Ψηφίζουμε με το χέρι στην καρδιά «ΠΡΑΣΙΝΟΙ»

Ενώνουμε δυνάμεις και φέρνουμε δυναμικά το πράσινο κύμα στην Ελλάδα

Posted on 18/06/2019 in Άρθρα, Δελτία Τύπου, ΝΕΑ, Πράσινοι 2019

Share the Story

Back to Top