ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ: Ευχαριστούμε Αυστρία, ευχαριστούμε Van Der Bellen

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον νέο πρόεδρο της Αυστρίας Van Der Bellen. Οι ψηφοφόροι στην Αυστρία επέλεξαν την ελπίδα, την ενότητα και την αλληλεγγύη, επέλεξαν να μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έδωσαν μια καλή απάντηση στον εθνικισμό, το λαϊκισμό και το μίσος.

Ο νέος πρόεδρος της Αυστρίας είναι ένας ευρωπαίος πολίτης με ξεκάθαρη άποψη για την Ευρώπη, την οικολογία, την αλληλεγγύη (διετέλεσε πρόεδρος και των Αυστριακών Πράσινων). Κατάφερε να νικήσει – αυτή τη φορά με μεγάλη διαφορά – τον ακροδεξιό και λαϊκιστή αντίπαλο του, χάρη στην μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών και των νέων στην ηλικία ψηφοφόρων, των ψηφοφόρων των πόλεων. Η πολιτική του πρόταση αφορούσε την Ευρώπη, την αλληλεγγύη, την ενότητα και την ελπίδα. Κατάφερε να υπερνικήσει την ρητορική του μίσους, τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό που εξέπεμψε ο αντίπαλος του.

Η νίκη του Van Der Bellen ήταν πράγματι μια μεγάλη ανακούφιση για την Ευρώπη, για την Αυστρία και για όλους/ες εμάς που θέλουμε μια διαφορετική πολιτική. Ευχαριστούμε Αυστρία, ευχαριστούμε Van Der Bellen. Υπάρχει ελπίδα…

Δεν πρέπει, όμως, να εφησυχάζουμε αφού ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών ψήφισε τον ακροδεξιό υποψήφιο, παρά τα διχαστικά κηρύγματά του. Η Ευρώπη χρειάζεται να αντιμετωπίσει σοβαρά την απειλή του εθνικισμού, του μίσους, του διχασμού, του επιθετικού λαϊκισμού αναλαμβάνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες για αλληλεγγύη, ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, μείωση των ανισοτήτων, ενδυνάμωση των πολιτικών κοινωνικής ένταξης.

Posted on 06/12/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top