Η Περιβαλλοντική Πλατφόρμα Τουρκίας εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την ελληνική κοινωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ  ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

Παρακολουθούμε με μεγάλη λύπη τις ειδήσεις για την μεγάλη φωτιά και τα λυπηρά γεγονότα που ζη η Ελλάδα σε μιά απο τις μεγαλύτερες καταστροφές της ιστορίας της.

Οπωσδήποτε η φωτιά καίει τον τόπο που πέφτει. Όμως και εμείς συμμεριζόμαστε τον πόνο και την θλίψη του Ελληνικού λαού με τον οποίο έχουμε ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς και ευχόμαστε υπομονή σε όσους χάσανε δικούς τους ανθρώπους καθώς και περιουσίες.

Οι κλιματικές αλλαγές , που είναι αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, και οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία αυξάνουν τους κινδύνους για φωτιά σε πολλές περιοχές και προξενούν μεγάλες φωτιές, ιδίως σε δάση.

Είναι γνωστό  ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι επακόλουθες κλιματικές αλλαγές είναι αποτέλεσμα της χρήσης  ορυκτών καυσίμων. Για μια ακόμη φορά εφιστούμε την προσοχή στους  επενδυτές, αυτούς που παίρνουν αποφάσεις και τους πολιτικούς να είναι ευαίσθητοι  σε αυτό το θέμα και τούς καλούμε να λάβουν τα συγκεκριμένα μέτρα για να εμποδίσουν επιχειρήσεις που προξενούν κλιματικές αλλαγές και βλάπτουν την ατμόσφαιρα.

Εμείς που ζούμε στην Ανατολή, σε διάφορες  περιοχές της  Μικράς Ασίας, μια ζωή βασισμένη σε αρχές όπως σεβασμό στην φύση, καλές  σχέσεις με γείτονες, φιλία και αλληλεγγύη αισθανθήκαμε την καταστροφή και τον πόνο του λαού της Ελλάδας σαν δική μας καταστροφή και σαν δικό μας πόνο.

Ως Περιβαλλοντική Πλατφόρμα της Τουρκίας αγνοώντας τα σύνορα και τις διαφορές μας θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι με σκοπό την επούλωση των πληγών, την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων χώρων διαβίωσης, και για να αφήσουμε στις επόμενες γενεές την γεωγραφική μας περιοχή κατάλληλη για ασφαλή διαβίωση με ειλικρινά συναισθήματα φιλίας και ανθρωπιστικής αλληλεγγύης, θα είμαστε στο πλευρό σας.

Στις οικογένειες αυτών που βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες διαβιβάζουμε τα συλλυπητήρια μας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες.

Εκ μέρους της Περβαλλοντικής Πλατφόρμας της Τουρκίας

Tanay Sıdkı UYAR- ( Συντονιστής)

tanaysidkiuyar@outlook.com    GSM: +90-532-7744525

A.Oktay DEMİRKAN –( Γενικός Γραμματέας)

odemirkan@superonline.com    GSM: +90-536-4600341

Posted on 31/07/2018 in Δελτία Τύπου, Επιστολές

Share the Story

Back to Top