Οι ακροδεξιοί στο Ευρωκοινοβούλιο προτείνουν τον Τραμπ για Νόμπελ Ειρήνης!

Δεν είναι αστείο. Οι ακροδεξιοί με σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσαν στις 10/9 πριν την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου πρότειναν τον Τραμπ για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης! Φυσικά δεν πέρασε αλλά έχει ενδιαφέρον ποια είναι τα πρότυπά τους και οι υποστηρικτές τους.

Οι ευρωβουλευτές που κατέθεσαν την πρόταση είναι οι Christine Anderson, Joachim Kuhs, Jörg Meuthen και Bernhard Zimniok, (Εναλλακτική για τη Γερμανία), Jorge Buxadé Villalba (Vox, Ισπανία), Laura Huhtasaari (Αληθινοί) Φιλανδοί και Jaak Madison (Συντηρητικό Κόμμα της Εσθονίας).

Οι ακροδεξιοί ευρωβουλευτές υποστήριξαν ότι ο Τραμπ “συμβάλλει στην ειρήνη” προωθώντας:

  • τη συνεργασία μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου με τη δέσμευση των χωρών αυτών να αναγνωρίσουν ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ”
  • τη συνεργασία μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ,
  • τη συνεργασία Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

ενώ ασκούν …κριτική στην ΕΕ ότι αντιθέτως με τον Τραμπ, “η ΕΕ απειλεί να παγώσει την ενταξιακή διαδικασία Κοσόβου και Σερβίας, επειδή πρόκειται να αναγνωρίζουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ” (Σ.Σ. κάτι για το οποίο ασκεί  μεγάλη πίεση ο Τραμπ).

Ας δούμε μερικά στοιχεία για δύο από αυτούς, το who is who τους, αν και το κοινό χαρακτηριστικό τους βρίσκεται ότι είναι φανατικοί υποστηρικτές του Τραμπ

  • Laura Huhtasaari, εκπαιδευτικός, διετέλεσε αντιπρόεδρος του κόμματος των (Αληθινών) Φιλανδών και υποψήφιά τους για πρόεδρος της χώρας (2018, 6,9%). Υποστηρίζει την αποχώρηση της Φινλανδίας από την ΕΕ αλλά και από την Συνθήκη της Οτάβα (Ottawa Treaty) για την παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και χρήση ναρκών κατά προσωπικού, αντιμετωπίζει τη “θεωρία της εξέλιξης” ως “impossible”, ζητάει την απαγόρευση του Ισλάμ και την αποχώρηση της χώρας από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα καθώς και από αυτήν για την Μετανάστευση. Το Πανεπιστήμιο Jyväskylä μετά από συστηματικές έρευνες διαπίστωσε ότι το περιεχόμενο της εργασίας της για το Μάστερ της (2003) βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό σε “αντιγραφή” σημαντικών κομματιών από άλλες έρευνες (λογοκλοπή). Η ίδια για να γλυτώσει τυχόν κυρώσεις “μετανάστευσε” για ένα διάστημα στα νησιά Μάρσαλ. Σήμερα είναι  μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, εκπροσωπώντας τον πολιτικό χώρο των ακροδεξιών.

 

  • Jaak Madison, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων κι αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και μέλος της αντιπροσωπείας για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ εκπροσωπώντας τον πολιτικό χώρο των ακροδεξιών. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του κόμματος των Συντηρητικών της Εσθονίας. Υποστηρίζει ότι η Εσθονία πρέπει να είναι ένα “καθαρό κράτος Εσθονών”. Αντιτίθεται στην ομοσπονδοποίηση της ΕΕ και θεωρεί ότι αυτή κινείται προς την κατεύθυνση αυτή σήμερα. Θεωρεί ότι σε θέματα άμυνας η χώρα του πρέπει να συνεργάζεται με τις ΗΠΑ, την Πολωνία και την Ουγγαρία, όχι με Γερμανία και Γαλλία. Αντιτίθεται στην προώθηση της ιδέας ενός Υπουργού Οικονομικών της ΕΕ, ενώ υποστηρίζει ότι σε θέματα οικονομίας, μετανάστευσης κ.ά. πρέπει να ισχύει η αρχή της ομοφωνίας και όχι αυτή της ενισχυμένης πλειοψηφίας. Αντιτίθεται στον επιμερισμό ευθυνών σε θέματα μετανάστευσης υιοθετώντας την άποψη ότι κάθε χώρα αποφασίζει μόνη της για το θέμα. Αντιτίθεται στο γάμο ομοφυλόφιλων και θεωρεί ότι “ο γάμος είναι μια πράξη για την διασφάλιση της επιβίωσης μιας κοινωνίας”. Υποστηρίζει την επαναφορά της θανατικής ποινής “όπως στις ΗΠΑ” και έχει εκθειάσει την “οικονομική πολιτική των Ναζί που κατάφερε μέσα σε ελάχιστα χρόνια να μετατρέψει τη χώρα σε μια οικονομική υπερδύναμη”, αν και …παραδέχεται την ύπαρξη στρατοπέδων συγκέντρωσης (που θεωρεί όμως ότι ήταν …λάθος)! Έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση.

 

  • Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD): Το εθνικιστικό κόμμα αναπτύχθηκε  μέσα σε λίγα χρόνια (2013-2020) προωθώντας μια αντι-ευρωπαϊκή, αντι-μεταναστευτική και αντι-μουσουλμανική αντζέντα και μια ακροδεξιά πολιτική πλατφόρμα. Ο συμπρόεδρος του AfD Alexander Gauland έχει μιλήσει πολλές φορές για “αντιμετώπιση της εισβολής των ξένων” . Είναι στην ίδια πολιτική ομάδα με τη Μ. Λεπέν και το αυστριακό ακροδεξιό “Κόμμα της Ελευθερίας”. Έχει αντιτεθεί στην διάσωση της Ελλάδας και μάλιστα αυτός ήταν ο κυρίαρχος λόγος για τον οποίο κάποια στελέχη αποχώρησαν από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Μέρκελ το 2013 για να ιδρύσουν το AfD. Υποστηρίζει αντι-μεταναστευτικές πολιτικές με στόχο μηδενική μετανάστευση προς τη Γερμανία με δημιουργία στρατοπέδων κράτησης των μεταναστών κυρίως έξω από τα σύνορα της ΕΕ, αλλαγή του Γερμανικού Συντάγματος ώστε να μην αναγνωρίζεται ατομικό δικαίωμα υποβολής αιτήματος ασύλου, άμεση απέλαση όσων απορρίπτεται η αίτηση ασύλου, ανεξαρτήτως αν η χώρα προέλευσής τους είναι ασφαλής ή όχι. Δίνουν έμφαση στην αποκατάσταση του “Νόμουςκαι της Τάξης” κυρίως σε σχέση με την είσοδο μεταναστών και προσφύγων καθώς και της “εθνικής υπερηφάνειας της Γερμανίας”. Αντιτίθενται στην ενοποίηση της ΕΕ και υποστηρίζουν την ενίσχυση των συνόρων. Τα στελέχη του έχουν έντονη αντι-ισλαμική ρητορική και

 

Posted on 20/09/2020 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top