Σοκαριστικό: “Εντάξει τους κλάψαμε αλλά μην ξεχνάμε ότι στις 21 Αυγούστου βγαίνουμε από τα μνημόνια!”

 Του Αλέξανδρου Λασκαράτου

Γενικού Γραμματέα των Πράσινων Αλληλεγγύη

 

Χθες, Τετάρτη, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κουβέλης δήλωσε επί λέξει  «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πως έχει μαυρίσει η ζωή των ανθρώπων με αυτό που συνέβη στο Μάτι, και χωρίς να θέλω να συμψηφίσω την κατάσταση, αλλά στις 21 Αυγούστου η χώρα βγαίνει από 8 έτη μνημόνια».

Μην κάνει κανείς το λάθος να πιστέψει πως οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά λάθος ή πως του “ξέφυγαν” του κ. Κουβέλη.“Γάτα και παλιά καραβάνα της πολιτικής”ο κ. Κoυβέλης, δεν θα έκανε ποτέ του τέτοιες δηλώσεις, αν δεν είχε πρωτύτερα συνεννοηθεί και δεν είχε πάρει το πράσινο φως από ψηλά (βλ. Αλ. Τσίπρας) για να μην πω ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά παραγγελία του τελευταίου.

Ο Σύριζα και ο πρωθυπουργός φοβούμενοι πως η τραγωδία στο Μάτι πιθανόν να επισκιάσει τους πανηγυρισμούς και τα ταρατατζούμ που είναι προγραμματισμένα εδώ και καιρό (Ζάππειο, πιθανόν Καστελλόριζο, κ.ά.) για τον εορτασμό της “εξόδου από τα 8 χρόνια Μνημονίων”, καταφεύγουν σε δοκιμασμένες πρακτικές. Διώχνεις τη μπάλα στην εξέδρα σε μία προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας με δηλώσεις που όσο πιο ακραίες και χυδαίες είναι “τόσο το καλύτερο”, συσπειρώνεις τις ορδές των πρώην πασόκων, και άλλων, που ξαφνικά μας προέκυψαν ριζοσπάστες αριστεροί, και στριμώχνονται τώρα στις τάξεις του Σύριζα ελπίζοντας ότι θα επιστρέψει το παλιό πανηγύρι της μάσας και του βολέματος (οι κλασσικοί ΟΦΑ-Όπου Φυσάει ο Άνεμος).

Ο ρόλος αυτός ανατέθηκε στον κ. Κουβέλη που, χαμένος για χαμένος, η μόνη του ελπίδα πολιτικής επιβίωσης είναι να εμφανιστεί“βασιλικότερος του βασιλέως” και να κάνει “εξυπηρετήσεις”.

Αφήνουμε μια σχισμή ανοιχτή μήπως όλα τα παραπάνω δεν είναι παρά απλά αποκυήματα της νοσηρής μας φαντασίας, και μήπως ο κ. Πρωθυπουργός αδειάσει και αποπέμψει τον κ. Κουβέλη δηλώνοντας πως οι δηλώσεις του είναι προσβλητικές για τη μνήμη των νεκρών και απαράδεκτες.

Λέτε;

Posted on 09/08/2018 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top