Μαζί οικοδομούμε τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ! Πρόσκληση για κοινή πολιτική δημιουργία και δράση!

Μαζί οικοδομούμε τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ!

Πρόσκληση για κοινή πολιτική δημιουργία και δράση!

«Μα είναι καιρός για κόμματα;»

Ακριβώς! Η πανδημία του κορονοϊού είναι ένα σύμπτωμα της οικολογικής κρίσης. Αυτά που πρωτοποριακά έλεγε το οικολογικό κίνημα εδώ δεκαετίες, επιβεβαιώνονται με έναν τρομερό και εντυπωσιακό τρόπο. Στην καταστροφική πορεία, με πλανητικές πια διαστάσεις, οι Πράσινοι είμαστε αυτοί που θα πατήσουμε φρένο, ώστε να μην πριονίζουμε το κλαδί που πάνω του καθόμαστε. Έχουμε την ευθύνη να ανασυγκροτηθούμε ως χώρος στον παλμό του πράσινου κύματος και να παρουσιάσουμε στους πολίτες μια ελκυστική και ενωτική πράσινη πολιτική πρόταση.

Σε πείσμα των πρωτόγνωρων συνθηκών που ζούμε, όχι μόνο υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας αλλά προσαρμοσθήκαμε ταχύτατα, αξιοποιώντας την τεχνολογία, ώστε να πραγματοποιήσουμε το πρώτο ψηφιακό ιδρυτικό συνέδριο πολιτικού κόμματος. Το ενωτικό κόμμα των ΠΡΑΣΙΝΩΝ είναι ΕΔΩ!

Μέσα από έναν εντυπωσιακό σε ποιότητα, τεκμηρίωση και συμμετοχή διάλογο, εντός και εκτός Ελλάδος,υιοθετήσαμε προγραμματικές θέσεις, αναλυτική πολιτική απόφαση, επίκαιρα ψηφίσματα και καταστατικό  και εκλέξαμε όργανα του νέου κόμματος. Θα παραμείνουν ανοιχτά, ως βάση για ευρύτερο διάλογο και συνδιαμόρφωση με όσους/ες δεν συμμετείχαν εξ αρχής στο εγχείρημα, μέχρι το δια ζώσης συνέδριο του φθινοπώρου.

Οι βάσεις πλέον έχουν τεθεί: στις 21 και 22 Μαρτίου 2020, πολίτες που μοιραζόμαστε τις αξίες του παγκόσμιου πράσινου κινήματος, του ανθρωπισμού, των δικαιωμάτων, της ανεκτικής και έμφυλης δημοκρατίας, προχωρήσαμε στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού και ανεξάρτητου πολιτικού φορέα για την ευρύτερη ανάπτυξή τους. Άλλες/οι με μακρά διαδρομή στον αγώνα και άλλες/οι με μικρότερη, συμμεριζόμαστε την ίδια ακλόνητη πεποίθηση, επιθυμώντας να αφήσουμε πίσω μας σφάλματα, συγκρουσιακές λογικές και εξαρτήσεις από άλλους πολιτικούς χώρους. Η ευρωπαϊκή εμπειρία αποδεικνύει ότι μόνο ένα αυτόνομο δυναμικό Πράσινο κόμμα με παρουσία ισχυρού κοινωνικού κινήματος μπορεί να επιβάλλει τις απόψεις του και ένα πράσινο πλαίσιο σε οποιαδήποτε πολιτική συνεργασία.

Νέες/οι που οραματίζονται ένα οικολογικό μέλλον και θέλουν να το οικοδομήσουν, παλιότεροι που επιθυμούν να συνεισφέρουν με την εμπειρία τους, ευαίσθητοι πολίτες που εφαρμόζουν ήδη τη βιωσιμότητα στην καθημερινότητά τους, ενεργοί στα κινήματα για τα δικαιώματα ανθρώπων και ζώων, την ισότιμη πρόσβαση όλων στη σύγχρονη τεχνολογία, τις ελευθερίες και την ανοικτή κοινωνία, επιστήμονες που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο και όχι απλώς να τον περιγράψουν, όλες και όλοι έχουν θέση στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ! Τις/τους καλούμε να έρθουν μαζί μας ΤΩΡΑ! Τις/τους καλούμε να αναλάβουν την ευθύνη και να συμπορευτούν μαζί μας στην αποκεντρωμένη λειτουργία του κόμματος και τις θεματικές του ομάδες, όχι ως «οπαδοί» αλλά ως ισότιμοι συνδημιουργοί θέσεων, προτάσεων και πολιτικής πράξης!

Θέλουμε να πρασινίσουμε τη χώρα και όλον τον πλανήτη! Και αυτό θα το πετύχουμε ΜΑΖΙ!

Oι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είμαστε μέρος της κοινής προσπάθειας μαζί με άλλες κινήσεις, ομάδες και άτομα. Μαζί δημιουργούμε το ενωτικό, ανεξάρτητο, δημιουργικό κοινό μας σπίτι, τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.

Συνεχίζουμε ηλεκτρονικά την εγγραφή μελών και υποστηρικτών /τριών.

Βρείτε περισσότερα:

– Στην ιστοσελίδα: prasinoi.eu

– Στο FacebookPrasinoi.GR και Greens.gr

– Στο TwitterPrasinoi_GR

– Στο Instagram: prasinoi.gr

E-mail: prasinoi2019@gmail.com

Posted on 03/04/2020 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top