Καλή επιτυχία στους πράσινους στις εκλογές σε Ελλάδα, Λουξεμβούργο, Βαυαρία και Έσση

Εκλογές διεξάγονται αυτές τις μέρες σε μια σειρά χώρες και οι πράσινοι ευελπιστούν σε καλά αποτελέσματα:

Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα οι πράσινοι συμμετέχουν σε πολλά δημοτικά σχήματα καθώς και σε ορισμένα περιφερειακά. Σε μια σειρά Δήμων τα σχήματα στα οποία συμμετέχουν οι πράσινοι φιλοδοξούν όχι μόνο να συγκεντρώσουν ένα καλό ποσοστό αλλά να αναλάβουν την διοίκηση της πόλης, ιδιαίτερα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, την Πάτρα, την Ελευσίνα, το Βόλο αλλά και της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο πρώτος Πράσινος δήμαρχος είναι ο Λευτέρης Ιωαννίδης που τώρα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Κοζάνη με την παράταξη όπου συμμετείχε – “Κοζάνη τόπος που αξίζει να ζεις. Ο Χρήστος Χρηστάκης που έχει διατελέσει αντιδήμαρχος, στέλεχος με ιστορική παρουσία στο οικολογικό κίνημα, σήμερα διεκδικεί την δημαρχία μιας πόλης συμβόλου, της Ελευσίνας. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αντιστοίχως συμμετέχουν οι Νίκος Χρυσόγελος και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, οι πρώην ευρωβουλευτές των Πράσινων με σημαντική διαδρομή όχι μόνο στα κινήματα αλλά και σε θεσμούς (περιφερειακός σύμβουλος Ν. Αιγαίου ο Ν. Χρυσόγελος, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος ο Μ. Τρεμόπουλος).  Αν πετύχουν τα αυτοδιοικητικά αυτά σχήματα και αναλάβουν την διοίκηση της πόλης και εκλεγούν πράσινοι υποψήφιοι/ες της πλειοψηφίας θα κληθούν να υλοποιήσουν πράσινες πολιτικές από θέση ευθύνης, διαχείρισης ανανεώνοντας  την τοπική και περιφερειακή πολιτική όπως την ξέραμε μέχρι σήμερα.

Τα σχήματα και οι υποψηφιότητες που υποστηρίζονται από τους πράσινους είναι εδώ. Φυσικά υπάρχουν και άλλα μεμονωμένα αξιόλογα άτομα που συμμετέχουν σε διάφορα σχήματα. Την υποστήριξή τους εξέφρασαν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι προς αυτοδιοικητικά προγράμματα και πράσινα προγράμματα. Αρκετά αυτοδιοικητικά σχήματα στην Ελλάδα έχουν τη στήριξη των Ευρωπαίων Πράσινων. Οι Πράσινοι συμμετέχουν σε αυτά δίνοντας βάρος στην ενδυνάμωση της Πράσινης Αυτοδιοίκησης, στην εκλογή δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με πράσινη ταυτότητα σε όλη την Ελλάδα.

«Δεν απέχουμε, δεν διαμαρτυρόμαστε απλώς, δεν καταγράφουμε δυνάμεις. Αναλαμβάνουμε ρόλο για να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη», τονίζουν οι Πράσινοι.

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ενισχύουν την πράσινη παρουσία στους Δήμους και στις Περιφέρειες της Ελλάδας, ώστε να υπάρξουν δημιουργικές αλλαγές, όπως αυτές που έχουν πετύχει οι 300 Πράσινοι Δήμαρχοι και οι 16.000 εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι σε όλη την Ευρώπη. Στη συνάντηση, που οργάνωσαν οι Πράσινοι και η Οικολογία Αλληλεγγύη στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν διαδικτυακά πολλοί και πολλές υποψήφιοι/ες από τον πράσινο χώρο αλλά και η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο και μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Βούλα Τσέτση, και ο εκλεγμένος με τους Γερμανούς Πράσινους στο κοινοβούλιο στο Στερλιτζ Βερολίνου, Κώστας Κοσμάς. Μηνύματα για ενίσχυση των πράσινων πολιτικών και την εκλογή Πράσινων υποψήφιων έστειλε, επίσης, ο Mina Jack Tolu, μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, υπεύθυνος για τα μεσογειακά θέματα.

Εκλογές σε Βαυαρία και Έσση

Οι Πράσινοι σε Βαυαρία και Έσση διεκδικούν αφενός να ανακόψουν την “δημοσκοπική άνοδο” των ακροδεξιών που έχουν πλέον επιλέξει να είναι κλιματικοί αρνητές αλλά και μισούν τους πράσινους, είναι πλέον ο κύριος αντίπαλος τους. Οι Πράσινοι φυσικά διεκδικούν κλιματική δικαιοσύνη και δίκαιη πράσινη μετάβαση που θα περιλαμβάνει όλες και όλους, χωρίς να μένει κάποιος πίσω, κατεστραμμένος

🇩🇪 Καλή επιτυχία στους Γερμανούς Πράσινους στις περιφερειακές εκλογές σε Βαυαρία και Έσση!
💚 Ανυπομονούμε για ένα πιο Πράσινο και δίκαιο μέλλον για όλους και όλες στη Βαυαρία και την Έσση!

 

Εκλογές στο Λουξεμβούργο

Οι Πράσινοι déi gréng είχαν μια ισχυρή παρουσία όχι μόνο στο Λουξεμβούργο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε κρίσιμα θέματα, κλιματικής πολιτικής, δικαιοσύνης, δικαιωμάτων, συγκοινωνιών, πράσινης μετάβασης, κοινωνικής δικαιοσύνης συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας της χώρας. Τώρα διεκδικούν εκ νέου μια ισχυρή εκλογική παρουσία στις εκλογές που διεξάγονται στο Λουξεμβούργο και εκ νέου συμμετοχή στην κυβέρνηση για την προστασία του κλίματος, τις δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες και την Πράσινη μετάβαση της οικονομίας

💚 Οι πράσινοι στην κυβέρνηση θα είναι εγγυητές για ένα ζωντανό, δίκαιο & βιώσιμο Λουξεμβούργο είναι το κεντρικό τους μήνυμα.

Posted on 07/10/2023 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top