Η περιφερειακή παράταξη Οικολογική Δυτική Ελλάδα για τις Περιφερειακές εκλογές του 2023

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα στις Περιφερειακές εκλογές του 2023

Η Οικολογική Δυτική Ελλάδα ευχαριστεί τους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και εξασφάλισαν επί 13 χρόνια την συνεχή παρουσία της Πολιτικής Οικολογίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Αυτή η διακριτή παρουσία θα ανασταλεί κατά την επόμενη πενταετία καθώς δεν μπορούμε να λάβουμε μέρος στις εκλογές του 2023. Τα σημερινά προβλήματα συγκρότησης του πολιτικού οικολογικού χώρου μας έχουν επηρεάσει καθοριστικά. Η δράση μας δεν σταματά. Ως άτομα είμαστε πάντα στον χώρο των περιβαλλοντικών οργανώσεων, της εκπαίδευσης, των κινημάτων, της επιστήμης, του ακτιβισμού.

Η ανάγκη παρέμβασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο παραμένει, καθώς τα επόμενα πέντε χρόνια είναι κρίσιμα για την βιωσιμότητα της Δυτικής Ελλάδας, ενώ δεν μπορούμε να ανεχτούμε τον σφετερισμό του οικολογικών θέσεων και την διαφαινόμενη κατασπατάληση πόρων – ιδιαίτερα από το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης- σε δράσεις κατ’ επίφαση «πράσινες», χωρίς συνεπή περιβαλλοντική πολιτική και συχνά εις βάρος της βιοποικιλότητας.

Επιθυμούμε την δυνατότητα θεσμικής παρέμβασης στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο μέσω συνεργασίας. Ευχαριστούμε τους φίλους που μας πρότειναν τέτοια συνεργασία, ωστόσο είναι αδύνατο να συμπορευτούμε με τις Παρατάξεις που διακατέχονται από την τρέχουσα «αναπτυξιακή» νοοτροπία καταλήστευσης των φυσικών πόρων, προσωρινής οικονομικής μεγέθυνσης ασχέτως κόστους και
καταστροφικών για τα οικοσυστήματα έργων.

Η μόνη παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έχει σταθερά στηρίξει με ειλικρίνεια τις δικές μας θέσεις είναι η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας. Παρά την διαφορετική ιδεολογική μας αφετηρία και τις διαφωνίες στα πρώτα χρόνια, κρίνουμε ότι σταδιακά κατάλαβαν ότι η Οικολογία δεν είναι συμπλήρωμα αλλά θεμέλιο κάθε σχεδιασμού και κάθε δράσης. Στην απερχόμενη Επιτροπή Περιβάλλοντος -στην οποία δεν συμμετείχαμε- ο Κώστας Κούστας είχε συχνά ενστερνιστεί και παρουσιάσει τις δικές μας προτάσεις. Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, πέρα από την αποδεδειγμένη συνέπειά του, ήταν ο μόνος επικεφαλής Παράταξης που στις τοποθετήσεις του είχε επανειλημμένα αποδεχτεί τις δικές μας απόψεις.

Στηρίζουμε την Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας με μία υποψηφιότητα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα και αναμένουμε να υποστηρίξει την ειλικρινή περιβαλλοντική πολιτική και να υπερασπιστεί το φυσικό περιβάλλον στην Δυτική Ελλάδα.

Φυσικά, στηρίζουμε και ευχόμαστε κάθε επιτυχία και στις φίλες και τους φίλους που παλαιότερα είχαν στελεχώσει τα ψηφοδέλτιά μας και τώρα συμμετέχουν σε σχήματα στις Δημοτικές Εκλογές.

Οι εν ενεργεία και πρώην Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Κυριάκος Γαλάνης
Κώστας Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Κουμπούρας

Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν οι

  • Κουμπούρας Βασίλειος, Ιδιωτικός Υπάλληλος, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας
  • Κώστας Παπακωνσταντίνου, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλείας
  • Κυριάκος Γαλάνης, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αχαΐας

Posted on 04/09/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top