Οι οικολογικές υποψηφιότητες για τον Δήμο Πατρέων στην ανεξάρτητη παράταξη “ΣΠΙΡΑΛ” – Γ. Κανέλλης, για την Πάτρα που αξίζουμε

Στον δημοτικό συνδυασμό “Σπιράλ” για τον Δήμο Πατρέων, με υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Ψωμά συμμετέχουν οι πράσινοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Μαίρη Κάργα και Γιώργος Κανέλλης (στελέχη των Πράσινων), ενώ υποψήφιος σύμβουλος στην δημοτική κοινότητα Αγίου Βασιλείου, δημοτικής ενότητας Ρίου είναι ο Γιώργος Χείρας

Με το ΣΠΙΡΑΛ για την Πάτρα που αξίζουμε

του Γιώργου Κανέλλη

μέλος του Συμβουλίου των Πράσινων

υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Πατρέων

Τα τελευταία χρόνια, η πόλη μας, η Πάτρα, τρίτος Δήμος της χώρας και με διακριτή βιομηχανική και πολιτιστική ιστορία, έχει παγιδευτεί σε μια στασιμότητα που δεν της αξίζει.

Ξεκινώντας από τα σπουδαία, όπως η άρνηση της διαχείρισης του νερού του Πείρου, η συνεχής αναβολή των αποφάσεων για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η απώλεια κοινοχρήστων χώρων και φτάνοντας στα συμβολικά, όπως η αφαίρεση ή η εγκατάλειψη για να γίνει κουρέλι της ευρωπαϊκής σημαίας στο Δημαρχείο, όσοι πονάμε την πόλη αντιλαμβανόμαστε ότι η παράταξη – βραχίονας ενός ολοκληρωτικού κόμματος που διοικεί τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει άλλο να δώσει παρά τη συνέχιση της στασιμότητας.

Η αλλαγή Δημοτικής Αρχής είναι προφανής ανάγκη, αν θέλουμε να αποκτήσει η πόλη προοπτική και μέλλον.

Αν θέλουμε να αλλάξει η στασιμότητα στην εικόνα της πόλης, με περιοχές του παραλιακού μετώπου να εμφανίζουν συχνά τριτοκοσμική εικόνα ανομίας.

Αν θέλουμε να διασφαλίσουμε οριστικά το νερό του Πείρου για την Πάτρα και τους άλλους ωφελούμενους Δήμους.

Αν θέλουμε να προχωρήσουμε στην πράξη βιώσιμες λύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων όπως η αναβαθμισμένη ανακύκλωση, η Μονάδα κομποστοποίησης οργανικού κλάσματος, η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας.

Αν θέλουμε ευέλικτες λύσεις στην πολιτική διάσωσης των κοινοχρήστων χώρων που χάνονται, όπως η Τράπεζα γης. Αν θέλουμε προτεραιότητα στις διανοίξεις βασικών δρόμων στις γειτονιές.

Αν θέλουμε τον απόλυτο σεβασμό των εντός του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου προστατευόμενων φυσικών περιοχών.

Αν θέλουμε το Δήμο δημιουργό υποδομών βιώσιμης και σύγχρονης ανάπτυξης.

Αν θέλουμε τολμηρή και αποτελεσματική διεκδίκηση ευρωπαϊκών πόρων και έργων.

Αν τα θέλουμε αυτά, υπάρχει μια παράταξη που προσφέρει ελπίδα και προοπτική: το ΣΠΙΡΑΛ και ο Πέτρος Ψωμάς.

Μια παράταξη που ήταν η πιο ουσιαστική αντιπολίτευση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, που λειτουργεί συλλογικά, που έχει κινητοποιήσει και θέτει στην υπηρεσία της πόλης νέους ανθρώπους με προσόντα, ιδέες και προσήλωση στους στόχους.

Είναι ώρα οι πατρινοί να αποφασίσουν για την ελπίδα, τις καινοτόμες ιδέες την ευρωπαϊκή προοπτική της πόλης. 

Γιατί η Πάτρα αξίζει ένα ανοδικό “σπιράλ” και το ΣΠΙΡΑΛ θέλει και μπορεί!

Posted on 03/09/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top