Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ για τις εκλογές στο Βόλο και στη Θεσσαλία – Βασιλική Νάκου υποψήφια για τον Δήμο Βόλου, Τάκης Κολώνιας υποψήφιος για την Περιφέρεια

Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ για τις εκλογές στο Βόλο και στη Θεσσαλία

Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου θα διεξαχθούν μέσα σε ένα ζοφερό κλίμα: η χώρα έχει γίνει στάχτη από άκρη σε άκρη, η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά, ο φόβος και η ανασφάλεια κυριαρχούν στην καθημερινότητά μας, τα δημόσια αγαθά που μας ανήκουν βγαίνουν «στο σφυρί» και οι εκδηλώσεις μίσους και φασιστικής νοοτροπίας πληθαίνουν προερχόμενες τόσο από ακροδεξιά στοιχεία όσο και από αιρετούς και ανθρώπους της αυτοδιοίκησης.

H κυβέρνηση παρέδωσε στις φλόγες σπάνια δασικά οικοσυστήματα, νησιά με τεράστια τουριστική ζήτηση, τους φυσικούς πνεύμονες της πρωτεύουσας, την αγροτική παραγωγή της χώρας, τους ανθρώπους της περιφέρειας που επιμένουν να μην εγκαταλείπουν τον τόπο τους, το μέλλον των παιδιών που δικαιούνται να ονειρεύονται μια αξιοπρεπή ζωή. Οι πολιτικές ευθύνες είναι τεράστιες! Το μέγεθος της καταστροφής και της κοινωνικής εξαθλίωσης αποκαλύπτεται ως συνέπεια της εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης, αλλά και της ένδειας της αυτοδιοίκησης. Ένδεια που οφείλεται στη στενή κομματική γραμμή με την κυβέρνηση, που εγκαταλείπει απροστάτευτο στη λαίλαπα των κεντρικών αποφάσεων και εσφαλμένων ενεργειών κάθε δημότη, αντί να γίνεται φορέας πολιτικής προστασίας και πρωτοβουλιών με κοινωνικό χαρακτήρα, ένδεια που επισφραγίζει την απουσία οράματος και μέριμνας για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Η λογική της κυβέρνησης για αποζημίωση μέσω κάθε είδους pass (market pass, fuel pass, youth pass, ως και το πρόσφατο και εμετικό evros pass) απλά μας εξευτελίζουν. Όμοια και στην αυτοδιοίκηση: φτηνά σόου, έργα βιτρίνας, κοψίδια και χοροί στα πανηγύρια, από όπου αντλούν ψήφους και κερδίζουν τη συμπάθεια όσων τελικά λένε «έλα μωρέ, γιατί οι προηγούμενοι δεν έφαγαν;». Εμείς, όμως, δεν εξαγοραζόμαστε και δεν ξεχνάμε ότι τα σκάνδαλα και η διαφθορά στερούν το δημόσιο χρήμα από την κοινωνία. Όπως δεν ξεχνάμε τις ευθύνες των αρμοδίων για τις τραγικές καταστροφές που συντελούνται στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία.

Για αυτό σε αυτές τις εκλογές παλεύουμε για να ξεκολλήσουμε από τον πάτο! Η αυτοδιοίκηση πρέπει να ανακτήσει τον πολύτιμο ρόλο της και να αποτελέσει ξανά ανεξάρτητο φορέα πολιτικής ασπίδας και δημιουργίας για τους δημότες. Και σε αυτό το ρόλο μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά και ριζοσπαστικά οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ.

Όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και στην ελληνική Περιφέρεια, η πράσινη πολιτική θέτει ως στόχο την προσαρμογή των πόλεων στην κλιματική κρίση, που οδηγείται σε ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς και την προστασία των δημοσίων αγαθών, που οφείλουμε να διατηρήσουμε ως δημόσια, ποιοτικά και δικαίως παρεχόμενα σε κάθε άνθρωπο. Μάχη οφείλουμε να δώσουμε, επίσης, για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη και προφανώς στο Βόλο, όπου και συνδέεται με αυξημένα προβλήματα υγείας των πολιτών και υποβαθμίζεται συνειδητά από το Δήμαρχο, τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Μαγνησίας. Οι θέσεις μας για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge και τη δημιουργία εργοστασίου SRF είναι γνωστές μέσα από την ενεργό δράση μας στο κίνημα κατά της καύσης σκουπιδιών, ενώ η δημιουργία σταθμού LNG στη Μαγνησία μας βρίσκει καθόλα αντίθετους. Όμως πράσινη πολιτική σημαίνει και οικονομία, πρωτογενής τομέας, διαφάνεια, δημοκρατία, αλληλεγγύη, κοινωνική πολιτική, αξιοπρέπεια στην καθημερινή ζωή, φαντασία και δημιουργία, άνοιγμα στην πρωτοπορία, στην καινοτομία, ευκαιρίες στους νέους να εκφραστούν και να δώσουν το δικό τους χρώμα στη θέση του γκρίζου και του μαύρου που μας περιβάλλει. Η δέσμευσή μας είναι να εργαστούμε για το κοινό συμφέρον και να υπερασπιστούμε όλα τα παραπάνω, μετασχηματίζοντας τον τόπο μας σε τόπο δημιουργίας και δημοκρατίας!

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε συνδυασμούς ανεξάρτητους από κομματικές αγκυλώσεις και με πράσινες κατευθύνσεις!

• Στο Δήμο Βόλου στηρίζουμε το συνδυασμό «Συμμαχία για τον Βόλο» με επικεφαλής το Νίκο Παπαπέτρο και υποφήφια δημοτική σύμβουλο τη Βασιλική Νάκου – Κουτσορίζου.
• Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζουμε το συνδυασμό «Πρωτοβουλία» με επικεφαλής το Δημήτρη Κουρέτα και υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην ΠΕ Μαγνησίας τον Παναγιώτη (Τάκη) Κολώνια.

Posted on 04/09/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top