Εκατομμύρια πολίτες είναι στο πλευρό σου Greta. Σε ευχαριστούμε που αγωνίζεσαι για τον πλανήτη, το κλίμα, το μέλλον των νέων

του Νίκου Χρυσόγελου

πρώην ευρωβουλευτή, συμπροέδρου των ΠΡΑΣΙΝΩΝ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

www.chrysogelos.gr

@chrysogelos

www.facebook.com/nikos.chrysogelosb

Τόσο μίσος και ρατσισμός για τη Greta!

Εμείς είμαστε πάντως μαζί της, την ευχαριστούμε που ταράσσει τα νερά.

Λυπηρό όλοι και όλες όσοι/ες βρίζετε (στα σόσιαλ μίντια ή και εκτός) ένα 16χρονο παιδί που κατάφερε να ενεργοποιήσει τα εκατομμύρια νέων της γενιάς της διεκδικώντας ένα μέλλον… Ρατσισμός, στερεότυπα, θεωρίες συνωμοσίας, ψευτο-επανάσταση, “αντισυστημικότητα” όλα αχταρμάς.

Είναι απίστευτα αυτά που γράφονται.

“Σοβαροί” και γελοίοι γράφετε ένα σωρό ανοησίες γιατί δεν θέλετε να δείτε το πρόβλημα. Και η στρουθοκάμηλος χώνει το κεφάλι μέσα στην άμμο, αυτό δεν σημαίνει ότι εξαφανίζει το πρόβλημα.

Θα περίμενα να μπείτε στα site όλων των διεθνών οργανισμών και των πιο αναγνωρισμένων επιστημονικών ενώσεων αντί να αναπαράγετε μίσος και αρνητισμό που δείχνει τελικά μεγάλη άγνοια. Μελετήστε πρώτα πριν ρίξετε χολή.

Ήθελα να ξέρω τι θα λέτε στα παιδιά σας σε 10-20 χρόνια όταν θα σας μισούν όχι μόνο γιατί δεν κάνατε τίποτα για να προστατέψετε το μέλλον τους (όπως κάτι ανάλογο κάνατε με τη διαφθορά, το πελατειακό σύστημα, το βόλεμα, τις απάτες) αλλά και γιατί βρίζατε τα παιδιά που αγωνίζονταν.

Δεν θα έχετε που να κρυφτείτε

Οι υπόλοιποι. όλοι/όλες εμείς – η πλειοψηφία – που είμαστε στο πλευρό της Greta γιατί εκφράζει την αγωνία μας για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, γιατί αγωνιούμε για τα παιδιά μας – να είμαστε εκεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο κάλεσμα των παιδιών που διεκδικούν το μέλλον τους, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Χανιά, στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο, στην Κέρκυρα, στην Αλεξανδρούπολη, όπου οργανώνεται μια κινητοποίηση για το κλίμα.

Posted on 26/09/2019 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top