Μουσακάς με μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά, χάρις στον Πάνο Καμμένο…

 Του Αλέξανδρου Λασκαράτου

Γενικού Γραμματέα των Πράσινων Αλληλεγγύη

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Άμυνας έλυσε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε εδώ και καιρό την κοινή γνώμη, τα ΜΜΕ, και κυρίως τους κατοίκους των πέντε νησιών του ανατολικού Αιγαίου που αγωνίζονταν να διατηρηθεί το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ σαν αντιστάθμισμα στα οικονομικά προβλήματα και στο τουρισμό τους, που δημιούργησαν οι αυξημένες ροές προσφύγων-μεταναστών.

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο το απαιτούμενο κονδύλι των 28 εκατ. Ευρώ, μπορεί να εξασφαλιστεί από αναδιοργάνωση μονάδων, συρρίκνωση ανενεργών στρατοπέδων και περικοπή παλαιών εξοπλιστικών προγραμμάτων. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η αναδιοργάνωση μονάδων με μεταφορά δυνάμεων στην παραμεθόριο και συρρίκνωση στρατοπέδων ανενεργών με περικοπή για το 2018 παλιών εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να εξασφαλίσουν το κονδύλι για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά. Τα νησιά μας είναι η Άμυνα της Πατρίδας.»

Ρίγη συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας με διακατέχουν μετά τη συγκινητική αυτή απόφαση του κ. Καμμένου που λειτούργησε εδώ ως νέος Ρομπέν των Δασών. Τι να τις κάνουμε τις επίπονες διαπραγματεύσεις, τα υπουργικά συμβούλια, κλπ.; Έβγαλε ο άνθρωπος χαρτί και μολύβι, τα υπολόγισε ισακ-μπαμ και μας τα ανακοίνωσε με ένα απλό τιτίβισμα στο Twitter.Αυτό θα πει “φιλολαϊκή πολιτική”, και ας λένε ότι θέλουν οι επικριτές του.

Πέρα από το γελοίο της υπόθεσης, προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

-τόσο σπουδαίο είναι αυτό το κονδύλι των 28 εκατ. Ευρώ που μας ταλαιπώρησε η εύρεση ισοδύναμού του;

-δηλώνει ο κ. Καμμένος ότι θα συρρικνώσει ανενεργά στρατόπεδα και θα περικόψει παλιά εξοπλιστικά προγράμματα, με άλλα λόγια ομολογεί ότι υπήρχε και υπάρχει σπατάλη εθνικών πόρων στο στράτευμα. Τρία χρόνια τώρα δεν μπορούσε να ασχοληθεί με το πρόβλημα; Για να μη μιλήσουμε για τις μίζες και δεν αναφέρομαι μόνο στα μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα όπου μεγαλούργησαν υπουργοί που βρίσκονται στη φυλακή. Αναφέρομαι στη μικρότερη κλίμακα των ανταλλακτικών και των αναλώσιμων με τις ακατάλληλες παραγγελίες που στοιβάζονται και σαπίζουν σε αποθήκες. Λάθος παραγγελίες που δεν γίνονται από ανώτατα στελέχη αλλά από κατώτερα όπως υπαξιωματικοί που στο Ναυτικό ονομάζονται υποτιμητικά “πιλάφια”. Η μίζα βασιλεύει σε όλη την κλίμακα από την κατώτατη μέχρι την ανώτατη.

-σπατάλη και μίζες δεν υπάρχουν μόνο στο ΥΠΕΘΑ, αλλά σε όλα τα υπουργεία και τους δημόσιους φορείς όπου γίνονται προμήθειες υλικού και εκτέλεση έργων. Όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις είχαν και έχουν τα αγαπημένα τους “παιδιά” και τους αγαπημένους τους προμηθευτές. Θυμηθείτε αυτόν που κάποτε ονομάζαμε “εθνικό προμηθευτή”. Τώρα με την (πρώτη φορά) αριστερά έχουμε το μεγαλοπαράγοντα της βόρειας Ελλάδας που διεκδικεί τηλεοπτικό κανάλι με εγγύηση κάτι λίγα στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, που του χαρίστηκαν τα χρέη της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, που κυκλοφορεί στα γήπεδα με “σιδερικό” στην κωλότσεπη.

Όλα αυτά κάνουν την περίπτωση Καμμένου, με τον ΦΠΑ στα νησιά και την εξοικονόμηση του γελοίου ποσού των 28 εκατ. Ευρώ, να μοιάζουν σαν μία παρανυχίδα μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και οι πολίτες της από τα τεράστια ποσά που κατασπαταλούνται.

Ποσά με τα οποία κανείς δεν ασχολείται γιατί συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως στο φαγοπότι, είτε άμεσα χρηματικά, είτε έμμεσα με την παροχή προσωπικών ή κομματικών διευκολύνσεων.

Posted on 16/07/2018 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top