Ευρωπαίοι Πράσινοι: αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και της συνεργασίας δεξιάς-λαικιστών-ακροδεξιάς

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι ξεκίνησαν την προεκλογική τους εκστρατεία με το σύνθημα «Επιλέξτε Θάρρος». Οι συνεπικεφαλής Terry Reintke και Bas Eickhout παρουσίασαν σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος τις προτάσεις των Πρασίνων για τον τρόπο επίλυσης των κοινωνικών και κλιματικών κρίσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Στον πυρήνα της προεκλογικής τους καμπάνιας βρίσκεται η αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ακροδεξιά απειλή για τις ευρωπαϊκές δημοκρατίες.

Η Τέρι Ράινκε, συνεπικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, είπε:
«Παρά την απειλή που αποτελούν οι αντιευρωπαϊκές ακροδεξιές δυνάμεις, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν άνοιξε την πόρτα σε έναν συνασπισμό με το ακροδεξιό ECR. Είναι σαφές ότι οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν σταυροδρόμι για την Ευρώπη. Οι ψήφοι των πολιτών θα αποφασίσουν εάν η Ευρώπη θα οδηγηθεί από μια συμμαχία που περιλαμβάνει την ακροδεξιά, η οποία διαλύει την ΕΕ από μέσα ή από την πλειοψηφία των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων».

Ο Bas Eickhout, συνεπικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, είπε:
“Σε αυτές τις ευρωπαϊκές εκλογές, διακυβεύεται η κλιματική κρίση. Και αυτή η κρίση συνδέεται με τόσες άλλες κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι πολίτες: ασφάλεια, ακραίες καιρικές συνθήκες και κόστος ζωής. Χρειαζόμαστε μια Στερεη Πράσινη και Κοινωνική Συμφωνία, που δεν θα επιτρέψει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και στους Φιλελεύθερους να προστατεύσουν το status quo των ρυπογόνων και εξαρτημένων από τα ορυκτά καύσιμα μεθόδων παραγωγής αλλά να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ασφαλής και υγιής διαβίωση και νέες προοπτικές για όλους.

Η προεκλογική συγκέντρωση των Ευρωπαίων Πρασίνων έδειξε ένα ενιαίο μέτωπο των Πράσινων κομμάτων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και μια απότομη αύξηση της υποστήριξης από τους εθελοντές.

Ο Bas Eickhout τόνισε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι από την εκστρατεία. Ακόμη περισσότερο, είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη δυνατότητα στους ψηφοφόρους να αντισταθούν στον κυνισμό ή την απόγνωση για το συλλογικό μας μέλλον. Προσφέρουμε μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση για να σώσουμε τον πλανήτη μας και να ενδυναμώσουμε τις μελλοντικές γενιές. Είναι οι ψηφοφόροι όλων των ηλικιών που βρίσκονται στη θέση του οδηγού και τους καλούμε να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους για την Ευρώπη, για τη δημοκρατία και για την ελευθερία. Ως Ευρωπαίοι Πράσινοι, δεσμευόμαστε να υπερασπιστούμε αυτές τις αξίες ενάντια στους λαϊκιστές και την ακροδεξιά.”

#GreekGreens #Greens #EuropeanGreens

Posted on 04/05/2024 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top