Επιστολή 66 ευρωβουλευτών στον Σαρλ Μισέλ για τη σύγκληση Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Ράφα

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για την επείγουσα σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με στόχο να συζητηθούν οι συνέπειες της ισραηλινής εισβολής στη Ράφα και να επιβληθούν ευρωπαϊκές κυρώσεις, συνυπογράφουν 66 ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, των Πράσινων, των Φιλελευθέρων και της Αριστεράς. Η επιστολή εστάλη και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοσέπ Μπορέλ.

Η επιστολή αναφέρεται σε «πρωτοφανείς ανθρωπιστικές συνέπειες που θα έχει η ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, δεδομένου ότι βρίσκονται ήδη εκεί 1,4 εκατομμύρια εκτοπισμένων Παλαιστινίων”.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την επίθεση εντελώς απαράδεκτη και προειδοποίησε πως θα υπάρξει ευρωπαϊκή αντίδραση αν το Ισραήλ την πραγματοποιήσει. Οι ευρωβουλευτές καλούν την Πρόεδρο να τηρήσει αυτή την υπόσχεση και να συγκαλέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για να ληφθούν άμεσα, όσα μέτρα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές της για να επιβάλει τη συμμόρφωση του Ισραήλ με το διεθνές δίκαιο και τα προσωρινά μέτρα που επέβαλε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Η επιστολή

Οι ευρωβουλευτές που υπογράφουν την επιστολή

Posted on 12/05/2024 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top