Ευρωπαίοι Πράσινοι: Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ελεύθερα ΜΜΕ!

Δεν υπάρχει δημοκρατία χωρίς ελεύθερα ΜΜΕ!

Πολλοί δημοσιογράφοι έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αναφορά και διερεύνηση γεγονότων, μερικές φορές με πολύ μεγάλο κόστος για τους ίδιους, ενώ αρκετοί έχουν πληρώσει τον αγώνα τους και την ανεξαρτησία τους με απώλεια της ελευθερίας ή και της ζωής τους.

Το φετινό θέμα την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου ήταν ιδιαίτερα κοντά στις καρδιές μας καθώς τόνιζε τη σημασία της δημοσιογραφίας και της έρευνας απέναντι στην περιβαλλοντική κρίση.

⚠️ “Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό σε μια χρονιά εκλογών να υπάρχουν ελεύθερα ΜΜΕ που να αναφέρουν την αλήθεια και να μην μετατρέπονται σε μεγάφωνα για την ακροδεξιά ( κοιτάζοντας εσένα @giorgiameloni)”, αναφέρουν σε μήνυμά τους για την δημοσιογραφία και την ελευθερία των ΜΜΕ οι Ευρωπαίοι Πράσινοι.

Πριν από λίγους μήνες, το κοινοβούλιο της ΕΕ ενέκρινε την Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης που αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα προόδου για την προστασία της δημοκρατίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Ο ελεύθερος και ανεξάρτητος τύπος είναι απαραίτητος για δίκαιες & ελεύθερες εκλογές. Στεκόμαστε στο πλευρό των δημοσιογράφων σε όλη την Ευρώπη που αγωνίζονται με θάρρος για την ελευθερία του Τύπου και την αλήθεια” αναφέρουν οι Ευρωπαίοι Πράσινοι.

Posted on 04/05/2024 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top