Κλιματική απεργία στις 31 Μάη ενόψει των ευρωεκλογών – Fridays for future

Πριν από 5 χρόνια πραγματοποιήθηκε η πρώτη Παγκόσμια Απεργία για το Κλίμα σε όλη την Ευρώπη. Μετατράπηκε αυτό που ξεκίνησε ως τοπική Σχολική Απεργία σε ένα μαζικό παγκόσμιο κίνημα, με εκατομμύρια άτομα να απεργούν για να απαιτήσουν επείγουσα δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.

Από τότε, το κίνημα δεν σταμάτησε ποτέ να αναπτύσσεται και πυροδότησε το Πράσινο Κύμα σε πολλές εκλογές, με τα ιστορικά αποτελέσματα του κόμματος των Πρασίνων στις Ευρωεκλογές του 2019 και τα κόμματα των Πρασίνων σε όλη την Ευρώπη να αποκτούν περισσότερη πολιτική δύναμη. Αυτό ώθησε την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να δεσμευτούν για πιο φιλόδοξους κλιματικούς στόχους, μέσω της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, του Νόμου της ΕΕ για το Κλίμα και, πιο πρόσφατα, του Νόμου για την Αποκατάσταση της Φύσης.

💧 Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Η καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης είναι μαραθώνιος, όχι σπριντ. Η Ευρώπη είναι η ήπειρος που θερμαίνεται πιο γρήγορα στον κόσμο. Την ώρα που μιλάμε, η ξηρασία πλήττει πολλές μεσογειακές χώρες, οι θερμοκρασίες είναι πολύ πάνω από τον εποχιακό μέσο όρο και το κλίμα βρίσκεται περισσότερο από ποτέ σε κρίση.

💚 Η ανάγκη να συνεχίσουμε να απαιτούμε (και να ψηφίζουμε!) για την αλλαγή δεν εξαφανίζεται, ειδικά με την ακροδεξιά να αρνείται διαρκώς την ύπαρξη κλιματικής κρίσης και τις συντηρητικές δυνάμεις να προσπαθούν να διαλύσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί συνεργαζόμενη με την άκρα δεξιά.

🤍 Όπως λέει και η ίδια η @gretathunberg , «ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να κάνεις τη διαφορά!».

🗳️ Η υπερψήφιση κομμάτων που αγωνίζονται για ένα πιο πράσινο μέλλον είναι πιο σημαντική από ποτέ.

Αυτόν τον Ιούνιο, επιλέξτε μια Πράσινη ψήφο – #ChooseCourage .

Είναι θέμα επιβίωσης μας η ισχυρή παρουσία πράσινων από κάθε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προωθηθούν δημοκρατικές, κοινωνικές και πράσινες πολιτικές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Posted on 18/03/2024 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top