Συγχαρητήρια επιστολή των Ελλήνων Πράσινων στους Μαυροβούνιους Πράσινους για την εκλογή Πράσινου πρωθυπουργού

Συγχαρητήρια επιστολή έστειλε το νέο ελληνικό κόμμα “ΠΡΑΣΙΝΟΙ” στο United Reform Action, το πράσινο, φιλοευρωπαϊκό κόμμα του Μαυροβούνιου για την εκλογή του επικεφαλής του κόμματος Ντρίταν Αμπάζοβιτς Dritan Abazovic στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας στις 28 Απριλίου, μετά από απόφαση της βουλής.

Επισημαίνουν ότι το αποτέλεσμα δίνει μια μεγάλη ελπίδα σε μια εποχή αναταραχής, πολέμου, κλιματικής και ενεργειακής κρίσης. Επισημαίνουν ότι αν και οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ιδρύθηκαν μόλις πριν από δύο χρόνια, ως μια προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων των πράσινων που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα πολιτικής τους αυτονομίας, έχουν αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και μεσογειακό επίπεδο, καθώς και μια πρόσφατη σε συνεργασία με τους Πράσινους από τη Βουλγαρία που υποστηρίζεται και από τους Πράσινους από Τουρκία ενάντια στην προσπάθεια νέων πυρηνικών εργοστασίων στην περιοχή. Μάλιστα διοργανώθηκε πρόσφατα και διαδικτυακή εκδήλωση. Προτείνουν λοιπόν στην επιστολής τους ευρύτερη συνεργασία των Πρασίνων από όλη αυτή την περιοχή και ήδη οι Πράσινοι και από τη Ρουμανία έχουν προστεθεί στην πρωτοβουλία των Πράσινων από Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία.

Μαζί με τα συγχαρητήρια επιστολή οι Έλληνες πράσινοι απευθύνουν, λοιπόν, πρόσκληση στους πράσινους του Μαυροβουνίου να υπογράψουν και αυτοί, μαζί με τους Έλληνες, Βούλγαρους, Ρουμάνους και Τούρκους, την αντιπυρηνική διακήρυξη, για την οποία πάρθηκε πρωτοβουλία για να διαδοθεί στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Posted on 16/05/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top