Για ποιους λόγους Πράσινοι-Αλληλεγγύη και για ποιους λόγους Ευρώπη

  του Ιάσονα Πασχαλίδη-Γεροστεργίου

Υποψήφιου Ευρωβουλευτή

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Θάρρος για μία Πράσινη Ευρώπη – Be Brave! Green Europe

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια γεγονότα που προέρχονται από προσωπικά μου βιώματα. Διανύω το 28ο έτος της ηλικίας μου και είχα την τύχη να “μπλεχτώ” τόσο με την οικολογία, όσο και με την πολιτική οικολογία από τα πρώιμα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας. Οι πρώτες μου αναμνήσεις ξεκινούν από τον Οκτώβρη του 1997, όταν μέλη του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων μαζεύτηκαν στην Καβάλα, με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες λειτουργίας ενός εργοστασίου φωσφορικών λιπασμάτων στη Ν. Καρβάλη. Όντας 6 ετών, δεν αποκόμισα πολλά, όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι ωστόσο, αυτό που έχω να θυμάμαι είναι ο αλληλοσεβασμός μεταξύ εκείνων των ανθρώπων. Μου απηύθυναν πάντα τον λόγο σαν ίσος προς ίσους, θέλοντας να δουν πως έκρινα τις ιδέες και τις πράξεις τους. Αυτό το γεγονός λοιπόν με στιγμάτισε και μου έδειξε πως μόνο μέσω του αλληλοσεβασμού και της ελεύθερης άποψης προκύπτουν βιώσιμες λύσεις.

Από τα 18 μου και έπειτα άρχισα να γνωρίζω και Ευρωπαίους με τις ίδιες ιδέες. Άνθρωποι που δεν μιλούσαν ακόμη για πολιτική, αλλά για μία βασική ανάγκη: Ένα καλύτερο μέλλον για εκείνους και εμάς, τα παιδιά τους. Όταν το 2008 έτυχε να επισκεφτώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατάλαβα πως είχε έρθει η ώρα, οι Πράσινες Ιδέες να ακουστούν και σε ευρύτερο πολιτικό επίπεδο. Ήμουν παρών στην προσπάθεια του Οικολογικού Πολιτικού κινήματος στην Ελλάδα να αποκτήσει οντότητα και ήμουν παρών, όταν είδα την απογοήτευση στα μάτια των μελών του. Ήμουν παρών στην Ελλάδα του ‘90, όπου δεν υπήρχε φόβος στα μάτια των πολιτών και ήμουν παρών στην Ελλάδα του ‘08, που φοβόταν για το αύριο που ξημέρωνε. Φτάσαμε στο 2019 πλέον και οι Πράσινες Ιδέες είναι περισσότερο επιτακτικές από ποτέ.

Ευημερία και καλή ποιότητα ζωής για όλους/ες, διασφάλιση της βιωσιμότητας των φυσικών πόρων και της ποιότητας του περιβάλλοντος και θεμελιωμένα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε!

Posted on 07/05/2019 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top