Βοηθήστε να εκλέξουμε πράσινο ευρωβουλευτή και να ανανεώσουμε το πολιτικό σύστημα

Βοηθήστε να εκλέξουμε πράσινο ευρωβουλευτή που θα είναι από έναν πραγματικά ανεξάρτητο πολιτικό φορέα ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, και ας ξεκινήσουμε αμέσως μετά τις ευρωεκλογές μια ανοικτή διαδικασία ανασυγκρότησης ενός πολύ ευρύτερου αυτόνομου χώρου που θα ενσωματώσει τις καλύτερες παραδόσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Σημαντικό κομμάτι του οικολογικού χώρου έχει φύγει κι αποστασιοποιηθεί από τους Οικολόγους Πράσινους, ακόμα και αν υπάρχουν εκεί κάποια καλά παιδιά. Όμως ο χώρος αυτός είναι ταυτισμένος πλέον με έναν χωρίς αρχές κυβερνητισμό, και προσωπικές φιλοδοξίες. Ένα σημαντικό κομμάτι της ανανεωτικής αριστεράς έχει μείνει εκτός, μετά το μεγάλο μεταγραφικό παζάρι, όχι γιατί δεν μπορούσε αλλά γιατί δεν εκφράζεται. Ένα άλλο κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας είναι εκτός και από το ΚΙΝΑΛ και από τον ΣΥΡΙΖΑ για λόγους ουσιαστικούς. Και φυσικά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ενεργών πολιτών, νέων ανθρώπων, που δεν γουστάρει έτσι όπως είναι σήμερα η πολιτικοί και οι πολιτικοί. Μπορούμε λοιπόν την επόμενη μέρα να ανασυνθέσουμε ένα σύγχρονο πολιτικό χώρο με κέντρο όλες τις κοινές αξίες, πολιτικές και επιλογές που μας ενώνουν.
 
Απευθυνόμαστε δημόσια σε ομάδες, κινήσεις και άτομα που σήμερα νοιώθουν ότι το πολιτικό παιχνίδι είναι απαράδεκτο. Σε ανθρώπους που ιεραρχούν αξίες, προτάσεις και στόχους που έχουν να κάνουν με το σήμερα. Σε ανθρώπους που είναι ενεργοί και κράτησαν τις αξίες τους και την αξιοπρέπεια τους και η προτεραιότητά τους είναι η λύση των προβλημάτων, όχι η μεταγραφή τους σε όποιον δίνει τα περισσότερα..
Ναι ο κοινός τόπος υπάρχει, όπως υπάρχουν και οι απογοητεύσεις, οι γκρίνιες, τα λάθη. Ας δούμε αυτά που μας ενώνουν σήμερα. Και ας δεσμευτούμε για την επόμενη μέρα των συνθέσεων μέσα από προγραμματικές και ειλικρινείς συνθέσεις για έναν φορέα που θα έχει στον πυρήνα του πράσινες πολιτικές, κοινωνική αλληλεγγύη, δημοκρατική κουλτούρα, που θα δεσμεύεται για την προστασία του κλίματος, θα αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής πολιτικής αναγέννησης.
 
Η πρόσκληση και πρόκληση είναι για τα σημαντικά, όχι για τα επιμέρους και τα μικρά.
 
Είσαστε μέσα;
#ΠράσινοιΑλληλεγγύη #ΠράσινοΚύμα #Ευρωεκλογές2019

Posted on 25/05/2019 in Δελτία Τύπου, Διάλογος-απόψεις

Share the Story

Back to Top