Μαζί με Μαρία Παναγιωτοπούλου στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

“Μα πώς θα κάνουμε προεκλογική καμπάνια όταν εγώ θα είναι εκείνη την περίοδο σε οικολογικές και ποδηλατικές ξεναγήσεις σε φυσικές περιοχές;” ήταν η πρώτη αντίδραση της Μαρίας Παναγιωτοπούλου όταν μιλήσαμε για να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο #ΠράσινοιΑλληλεγγύη για τις #Ευρωεκλογές2019. Αλλά αμέσως μετά γελάσαμε και συμφωνήσαμε ότι η δική μας καμπάνια και οι πολιτικές μας είναι διαφορετικές από αυτές των υπόλοιπων κομμάτων.
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καθημερινά γιατί οι πολιτικές μας προτάσεις συνδέονται με την καθημερινή ζωή των υποψηφίων, αναδεικνύουν αυτά για τα οποία αγωνίζονται καθημερινά. Έτσι (και) η Μαρία Παναγιωτοπούλου @MariaPanagiotopoulouθα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο #ΠράσινοιΑλληλεγγύη για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο 🌻♻️💚🌍🇪🇺 και η …προεκλογική καμπάνιας της θα είναι… οικολογικές και ποδηλατικές διαδρομές σε υγροτόπους, διαδρομές τουριστών στην Κερκίνη, στην Ροδόπη, στο Παρανέστι, θα συμμετάσχει σε συνέδριο στα Τζουμέρκα για τον οικο-τουρισμό, σε υποθαλάσσιες διαδρομές στο Θερμαϊκό, θα συνεργάζεται με κοινότητες που αντιλαμβάνονται ότι το μέλλον τους είναι εκεί, σε μια οικονομία που προστατεύει κι αναδεικνύει το φυσικό και πολιτισμό μας πλούτο.
Χαιρόμαστε που είμαστε μαζί στο ψηφοδέλτιο Πράσινοι-Αλληλεγγύη με την Μαρία Παναγιωτοπούλου.
Η Μαρία Παναγιωτοπούλου είναι Δασολόγος-Ορνιθολόγος και από το 1986 ασχολείται με την έρευνα και προστασία των άγριων πουλιών. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ με αντικείμενο την διαχείριση προστατευόμενων περιοχών και στο Τμήμα Οικολογίας του Παν/μίου του Lund (Σουηδία) με αντικείμενο την πληθυσμιακή κι εξελεκτική οικολογία. Με κέντρο τη Θεσσαλονίκη μετακινείται σε Μακεδονία και Θράκη, συμμετέχοντας σε ερευνητικά και επιστημονικά προγράμματα. Από το 1995 έχει δουλέψει συστηματικά σε υγροτόπους της βόρειας Ελλάδας (Νέστος, Βιστονίδα, Ισμαρίδα, παράκτιες λιμνοθάλασσες, Έβρος, λίμνες Κορώνεια και Βόλβη, Λίμνη Κερκίνη, Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα) και σε ορεινές και δασικές περιοχές (Οροσειρά Ροδόπης, Όρη Βόρας-Τζένα-Πίνοβο) με αντικείμενο την προστασία και διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και την παρακολούθηση της ορνιθοπανίδας. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης, μέλος της συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ «Γιορτές της Γης». Είναι μέλος της Eλληνικής Oρνιθολογικής Eταιρείας και έχει συμμετάσχει για περισσότερο από 20 χρόνια σε δράσεις καταγραφής και προστασίας της Ορνιθοπανίδας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ερμηνείας του φυσικού περιβάλλοντος. Έχει δημοσιεύσει δεκάδες επιστημονικές ανακοινώσεις και άρθρα στο επιστημονικό της αντικείμενο, καθώς και αρκετά άρθρα με ευρύτερη θεματολογία. Εργάζεται ως δασολόγος-ορνιθολόγος, ελεύθερος επαγγελματίας.
Η Μαρία Παναγιωτοπούλου είναι μία από εμάς
Άλλαξε την Ευρώπη, Ψήφισε Πράσινους! / Change Europe
#VoteGreen! #Ευρωεκλογές2019 #ΕΕ2019 #ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω #Πράσινοι #ΠράσινοιGR #ΕυρωπαίοιΠράσινοι #SocialInclusion #EUElections2019 #ThisTimeImVoting #Greens #GreensGR #EuropeanGreens #LetsActTogether #IamEuropean #οικολογία #βιοποικιλότητα #υγροβιότοποι #πολιτισμός #περιβάλλον #τουρισμός #Χανιά #Κρήτη #Ελλάδα #Γαύδο #Ευρώπη #ClimateAction #GoGreen #ΠράσινοιΑλληλεγγύη #EuropeanParliament

Posted on 29/03/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top