Μαζί με Παναγιώτη (Πάνο) Γρέδη στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αλλάξει. Η εναλλακτική απέναντι στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι καθόλου ή λιγότερη Ευρώπη, αλλά καλύτερη και πιο συνεκτική Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μόνη λύση είναι με ενισχυμένη την ευρωπαϊκή δημοκρατία και συνοχή να καταφέρουμε να στρέψουμε τις εξελίξεις προς κατευθύνσεις που είναι προς όφελος της κοινωνίας, του περιβάλλοντος, του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,  της κοινωνικής δικαιοσύνης, του πλανήτη, των πολλών. Ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ενισχυμένη την παρουσία των πράσινων και με συμμετοχή των ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα δώσει ώθηση σε μια τέτοια στρατηγική.

 Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι των ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ξέρουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση καλύτερη, να κάνουμε το κοινό μας σπίτι καλύτερο, όχι να το γκρεμίσουμε.

‘Ένα από τους ανθρώπους που ξέρουν πώς μπορεί να γίνει αυτό, είναι ο Παναγιώτης (Πάνος) Γρέδης @panos.gredis. Γεννήθηκε στο Νέο Σούλι του Δήμου Εμμανουήλ Παππά Σερρών, ζει και εργάζεται στις Βρυξέλλες. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (ΠΑΣΠΕ) και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γερμανία (Speyer, Deutsche Universität für Verwaltungwswissenschaften), Ελλάδα (Αθήνα, ΕΚΠΑ) και Βέλγιο (Bruxelles, ULB) σε Διεθνείς Σχέσεις & Επιστήμες Διοίκησης, Ευρωπαϊκές Σπουδές και Εξωτερικές Σχέσεις της ΕΕ αντίστοιχα.

Από το 2008 είναι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου-European Public Law Organization (EPLO) στις Βρυξέλλες. Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη ΓΔ Διεύρυνση-Μονάδα ΤΑΙΕΧ επί θεμάτων τεχνικής βοήθειας για την εναρμόνιση και εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου προς τις 12 υποψήφιες χώρες για ένταξη στην ΕΕ, καθώς και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών για διεθνή φορολογικά θέματα. Επίσης, στη Γενική Γραμματεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο (υποτροφία Robert Schuman) και ως Επίκουρος Καθηγητής στην Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Σερρών.

Αρθρογραφεί στην εφημερίδα ‘Σερραϊκή ΕΒΔΟΜΑΔΑ’ για επίκαιρα θέματα της ΕΕ.

Είναι υπεύθυνος για τις ευρωπαϊκές σχέσεις των Πράσινων-Αλληλεγγύη

Linkedin: https://gr.linkedin.com/in/panos-gredis-07732416

F: www.facebook.com/panos.gredis

 

Posted on 29/03/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top