Μαζί με Νίκο Χρυσόγελο στο ευρωψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Ο Νίκος Χρυσόγελος συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο #ΠράσινοιΑλληλεγγύη για τις #ευρωεκλογές2019 🌻♻️💚🌍🇪🇺 γιατί πιστεύει βαθιά ότι υπάρχει μια πολιτική που βασίζεται σε αξίες, όραμα και ρεαλιστικές λύσεις. Μια πολιτική που διαφέρει από αυτήν που διώχνει ή διχάζει τους πολίτες. Είναι επιλογή ζωή του μια πολιτική των πολιτών, που βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων, προστατεύει το περιβάλλον, προωθεί κοινωνικές και πράσινες/οικολογικές λύσεις, επανενώνει την κοινωνία στα σημαντικά και ουσιαστικά.
Γνώρισε το ευρωκοινοβούλιο ως ενεργός πολίτης αναζητώντας συμμάχους ευρωβουλευτές για κοινωνικά και οικολογικά θέματα.
Όταν υπήρξε ευρωβουλευτής στην ομάδα των Πράσινων (2/2012-6/2014) εργάστηκε για να δυναμώσουν οι εναλλακτικές λύσεις για να βγει η κοινωνία μας όρθια από την κρίση αλλά και αλλαγμένη, με ενισχυμένη την δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή, με πολιτικές για την κυκλική/πράσινη οικονομία, με θέσεις εργασίας σε τομείς που χρειάζεται η κοινωνία και η προστασία του περιβάλλοντος. Δεν πήρε βουλευτικό αυτοκίνητο, δεν ζήτησε αστυνομικό να τον φυλάει, δεν ταξίδευε πρώτη θέση, εργάστηκε για το κοινό καλό, ενίσχυσε πρωτοβουλίες πολιτών αλλά και τον διάλογο για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων.
Ο Νίκος Χρυσόγελος Nikos Chrysogelos είναι ιδρυτικό μέλος πολλών περιβαλλοντικών οργανώσεων. Έχει τελειώσει το Χημικό Αθήνας, υπήρξε δραστήριο μέλος του φοιτητικού και οικολογικού κινήματος. Εργάζεται από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80 για την προστασία του περιβάλλοντος, την καθαρή ατμόσφαιρα, την ανακύκλωση, την προστασία των θαλασσών κι ακτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση κι εκπαίδευση, την κοινωνική συνοχή, την κοινωνική καινοτομία, την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία, την πράσινη στροφή της οικονομίας, την ενεργειακή μετάβαση, την προστασία του κλίματος, την κυκλική οικονομία. Διετέλεσε πρόεδρος του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, διαχειριστής της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, είναι υπεύθυνος του καινοτόμου WELCOMMON HOSTEL.
Ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, αναπλ. μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων (2/2012-6/2014).
Επικεφαλής της εκλογικής καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων το 2009, από τους οποίους αποχώρησε το 2014, ιδρύοντας μαζί με άλλα στελέχη τους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ν. Αιγαίου, επικεφαλής της παράταξης Οικολογικός Άνεμος (2010-2014).
Κατάγεται από τη Σίφνο, ζει στην Αθήνα, είναι πολίτης της Ευρώπης.
Ασχολείται με ζωγραφική στον ελεύθερο χρόνο του.
Είναι ποδηλάτης κάθε μέρα.
Ο Νίκος Χρυσόγελος είναι ένας από εμάς
www.facebook.com/nikos.chrysogelosb @chrysogelos www.chrysogelos.gr

Άλλαξε την Ευρώπη, Ψήφισε Πράσινους! / Change Europe

#VoteGreen!

Άλλαξε την Ευρώπη, Ψήφισε Πράσινους! / Change Europe

#VoteGreen! #Ευρωεκλογές2019 #ΕΕ2019 #ΑυτήΤηΦοράΨηφίζω #Πράσινοι#ΠράσινοιGR #ΕυρωπαίοιΠράσινοι #SocialInclusion #EUElections2019#ThisTimeImVoting #Greens #GreensGR #EuropeanGreens#LetsActTogether #IamEuropean #οικολογία #βιοποικιλότητα #υγροβιότοποι#πολιτισμός #περιβάλλον #τουρισμός #Ευρώπη #ClimateAction #GoGreen #ΠράσινοιΑλληλεγγύη #EuropeanParliament #Ελλάδα #Κυκλάδες #Αιγαίο #ClimateAction #circulareconomy #prevention #κοινωνική #συνοχή #οικονομία #Σίφνος

Posted on 29/03/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top