O ΣΥΡΙΖΑ πρώτα αγνόησε τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και στη συνέχεια υπέγραψε ένα μεγάλο πρόγραμμα παραχώρησης του 1/3 της επιφάνειας της χώρας (ξηρά και θάλασσα) περίπου 75.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες για να προχωρήσουν σε έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο).
Όταν βρέθηκε στην αντιπολίτευση “ανακάλυψε” την κλιματική αλλαγή και άρχισε να κάνει κριτική για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο και στην ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο Δημ. Παπαδημούλης επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου άσκησε μάλιστα “σκληρή” κριτική στην νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την επικεφαλής της “γιατί δεν έχει φιλόδοξο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής” (!), όταν το σχέδιο που είχε παρουσιάσει η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΟΠ στην πραγματικότητα στήριζε το σενάριο της αύξησης της μέσης θερμοκρασίας κατά 3,2 βαθμούς Κελσίου.
Στις μετεκλογικές κομματικές διεργασίες ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θυμήθηκαν τώρα το θέμα της κλιματικής αλλαγής και προσπαθούν να το “σηκώσουν”. Έρχεται λοιπόν ο Παύλος Πολάκης – προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός – που βρίσκει ένα κείμενο που αμφισβητεί την ύπαρξη …κλιματικής αλλαγής αλλά και την ανάγκη εξόδου από τα ορυκτά καύσιμα (σαν αυτά τα πληρωμένα από τις μεγάλες πετρελαϊκές επιχειρήσεις fake news) ως “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ”. Ο Π. Πολάκης μάλιστα προτείνει μέσω της σελίδας τους στο ΦΒ 21.12.2019 “Το κοινοποιώ ,γιατί είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! Διαβάστε το ,γιατί στο δρόμο για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ διεύρυνσης ανασυγκρότησης μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι καταστατικό και ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ,θα έχουμε να πούμε και να ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ πολλά ...”
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2464483350461798&id=100007004708966&refid=52&_ft_=mf_story_key.10218336418974825%3Atop_level_post_id.10218336418974825%3Atl_objid.10218336418974825%3Acontent_owner_id_new.1022533356%3Athrowback_story_fbid.10218336418974825%3Aphoto_id.10218336243810446%3Astory_location.9%3Astory_attachment_style.photo&__tn__=R-R
Πειράζει που την έχουμε ψυλλιαστεί από χρόνια & κάτι μικρά υστερικά πλασματάκια που τις λένε Γκρέτες απλά προμοτάρονται, χρηματοδοτούνται και χρησιμοποιούνται εν αγνοία τους ίσως από τους επιτήδειους που κερδίζουν?
Και φυσικά ουδείς αναρωτιέται πόση κατανάλωση ενέργειας χρειάζεται να κατασκευαστούν οι διάφορες ΑΠΕ & οτι ΔΕΝ υπάρχει πρόβλεψη απόρριψής τους όταν παλιώσουν, χώρια τη περιβαλλοντική ρύπανση που θα δημιουργήσουν.
Α ναι… εμείς καταργούμε το λιγνίτη σταδιακά με τις γερμανογαλλικες ευλογίες της Κομισιόν, αφού σου έστρωσαν το δρόμο σε Γκρέτες για το καλό σου (τους).
Εχει σκεφτεί κανείς σε τι κόστος εισαγωγών γερμανικών κυρίως προιόντων θα μεταφραστεί για την αντικαταστασή του?
Διότι κάπου πρέπει να πουλήσουν ΑΠΕ που θα τα φτιάξουν στη Κίνα.
“”Αυτό που ξεκίνησε σαν “υπόθεση εργασίας” επιβεβαιώνεται πλέον και από τα ΜΜΕ: Όλος ο ακτιβισμός και η τρομοκρατία για την Κλιματική Αλλαγή δεν είναι παρά προπαγάνδα για να μειώσει η πλέμπα την κατανάλωση ενέργειας, με ευκαιρίες για αρπαχτές από διάφορους πονηρούς.
https://www.ft.com/con…/86fa4eee-8846-11e9-b861-54ee436f9768 (κι αν δεν σας ανοίγει, δοκιμάστε το https://www.thegwpf.com/growing-mismatch-between-climate-a…/
Το άρθρο των FT (άρθρο για ενέργεια, από ενεργειακό δημοσιογράφο) λέει ότι παρά τις πολυδιαφημισμένες και καλοστημένες διαμαρτυρίες διαφόρων ομάδων (που εγώ αποκαλώ “ζόμπις” όπως …μαθητές, διάφοροι περίεργοι, οι …Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ και οι οικωλόγοι) για την Σωτηρία του Κλίματος, ο ακτιβισμός δεν συμβαδίζει με την πραγματικότητα:
Η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται και ο ρυθμός αύξησης είναι ο μεγαλύτερος από το 2010 (αν θυμάστε το κραχ του 2008, που συνοδεύτηκε και από την μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας).
Η αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας οφείλεται εν μέρει στους κρύους χειμώνες και στην αύξηση χρήσης κλιματιστικών το καλοκαίρι στον ανεπτυγμένο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο (η υπογράμμιση, δική μου).
Αυτή η αύξηση κατανάλωσης καλύφθηκε, αύξηση κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων (από τι άλλο βρε χαζά; λέω εγώ). Αυτό είχε σαν συνέπεια την αύξηση των εκπομπών CO2. (Μην είστε αφελείς: Τα καύσιμα είναι “άνθρακας”. Η καύση είναι C+O2–> CO2).
Και ο μεν οικονομολόγος της BP κλαίγεται ότι ο κόσμος μπορεί να ευαισθητοποιείται για το “Κλίμα”, αλλά η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται. Ο οικονομολόγος της BP και οι άλλοι κλαψιάρηδες θα έπρεπε να διαβάσουν τι λέει η ίδια η BP στην ετήσια αναφορά της για την Ενέργεια:
Η ΒΡ λέει ότι και η ExxonMobil, με άλλα λόγια, και παρακαλώ να το εμπεδώσετε, εσείς, οι πολιτικοί, οι παρατρεχάμενοι και οι οικωλόγοι: Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη οδηγείται (σήμερα) από την αυξανόμενη ευημερία σε “αναπτυσσόμενες” οικονομίες όπως η Κίνα και η Ινδία. Η αυξανόμενη ευημερία είναι συνάρτηση αυξανόμενης κατανάλωσης ενέργειας και συνεπάγεται αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας. Τα περί α) περισσότερης ενέργειας και β) λιγότερου άνθρακα είναι, βασικά, σχήμα οξύμωρο.
Η μόνη χρήσιμη ενέργεια χωρίς άνθρακα είναι η πυρηνική ενέργεια, και αυτή μόνο στην ηλεκτροδότηση (που είναι περίπου το 1/3 της ενέργειας).
Κατά τα λοιπά, λιγότερο οδήγημα, και, να μου το θυμηθείτε, λιγότερη παγκοσμιοποίηση: Δεν υπάρχει μεγαλύτερο όπλο για την “Σωτηρία του Πλανήτη” από την λιγότερη παγκοσμιοποίηση. Λιγότερες εισαγωγές από Κίνα. Χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο στην Ασία και στην Αφρική. Αυξημένο κόστος και περισσότερη ύφεση και στην Δύση: Αυτά σώζουν το …Κλίμα (δηλαδή μειώνουν την ζήτηση για ενέργεια).
Και αν η Δύση καταφέρει να μειώσει την ζήτηση “στοχευμένα”, η ύφεση θα επηρεάσει μερικούς περισσότερο από τους άλλους.
Πού κολλάνε οι λεγόμενες ΑΠΕ σε όλα αυτά; Οι ΑΠΕ ήταν, είναι και θα είναι ενεργειακά ασήμαντες. Είτε είναι στο 3% είτε στο 30%. Τα ποσοστά αναφέρονται όχι σε πραγματική ενέργεια, αλλά σε φορολόγηση της ενέργειας — που στην περίπτωση των ΑΠΕ δεν είναι παρά:
επιδότηση Γερμανών εξαγωγέων ενεργειακά άχρηστων πραγμάτων,
Λίγων Ευρωπαϊκών “ΔΕΗ” (EDF, ENGIE, ENEL, Iberdrola — με την διαφήμιση) και
διαφόρων μόνιμα κρατικοδίαιτων χωματουργών που παριστάνουν τους επιχειρηματίες
Οι ΑΠΕ είναι ιδιωτική αρπαχτή. Η φορολόγηση της ενέργειας (υπέρ των 1,2 και 3 παραπάνω) μειώνει την ζήτηση της ενέργειας, χωρίς όμως να αυξάνει την προσφορά ενέργειας! Η προσφορά ενέργειας αυξάνεται με γεωτρήσεις, ορυχεία ή με πυρηνικά. Ή με μείωση κατανάλωση ενέργειας από τον …γείτονα (για να περισσεύει για εμάς).
Για μείωση κατανάλωσης ενέργειας, δεν έχουμε παρά να επιστρέψουμε στον τρόπο ζωής της δεκαετίας του 1960 (θέλουμε?) και θα εξοικονομούμε πάρα πολλή ενέργεια: Ζεστό νερό για μπάνιο μόνο το Σάββατο, καλοριφέρ μόνο όταν έχει κάτω από 10 βαθμούς και μόνο για 1-2 ώρες την ημέρα και μετακινήσεις μόνο με συγκοινωνία ή με τα πόδια . Και το 1960 ήταν περίοδος ευημερίας: Είχαμε βιομηχανία, βιοτεχνία, μετανάστες με εμβάσματα κλπ..
Να ξέρετε τι εύχεστε και τι σας σερβίρουν. Δεν υπάρχει “Ανθρωπογενής Καταστροφική Κλιματική Αλλαγή”. Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να ζει καλύτερα, προφανώς δεν γίνεται με τις σημερινές συνθήκες και σερβίρονται παραμύθια για να είστε καλά παιδιά και να μην πάτε στην Κόλαση, καταστρέψετε τον Πλανήτη.””
https://archaeopteryxgr.blogspot.com/…/07/blog-post_10.html…