Υπογράφουμε την Διακήρυξη της Βαλένθια των εκλεγμένων ευρωπαίων πράσινων αυτοδιοικητικών

Πάνω από 16.000 εκλεγμένοι Πράσινοι σύμβουλοι -μεταξύ τους και 300 δήμαρχοι – αλλάζουν το πρόσωπο της σύγχρονης Ευρώπης. Προσφέρουν σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών πράσινη καινοτομία και ευφυείς λύσεις για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους/ες: αντιμετώπιση της κινητικότητας, της βιοποικιλότητας, της εξοικονόμησης ενέργειας και της παραγωγής, των συστημάτων τροφίμων, της κοινωνικής συνοχής, της ένταξης και πολλά άλλα. Βρίσκονται, επίσης, στην πρώτη γραμμή της συμμετοχής των πολιτών και της δημοκρατίας στην ΕΕ.

Οι εκλεγμένοι Ευρωπαίοι Πράσινοι σε Δήμους και Περιφέρειες κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τους στη Βαλένθια της Ισπανίας στις 7-8 Μαΐου 2022, ανέλυσαν θέματα δημιουργίας χώρου για τους νέους και τα παιδιά, τον ρόλο των ψηφιακών τεχνολογιών, φιλικές προς το κλίμα λύσεις, την ιεράρχηση του ανοίγματος και της κοινωνικής ένταξης, το
μέλλον της κινητικότητας και τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας για όλους.

Αντάλλαξαν εμπειρίες και πρακτικές Πόλεις κλιματικά ουδέτερες, προσιτές, έξυπνες, φιλικές προς τη νεολαία, ανοιχτές, χωρίς αποκλεισμούς και με πρόσβαση στη χρηματοδότηση πόλεων από την ΕΕ.

Οι εκλεγμένοι Έλληνες αυτοδιοικητικοί του Πράσινου χώρου εμπνέονται από αυτές τις πρακτικές και δεσμεύονται να τις διεκδικήσουν με μεγαλύτερη έμφαση και να τις εφαρμόσουν και στην Ελλάδα, μέσα από μια ενωτική και ελκυστική πορεία, που να μπορεί να επιδεικνύει επιτυχίες και στις εκλογές (σε Δήμους, Περιφέρειες, Βουλή και Ευρωκοινοβούλιο) και σε επίπεδο εφαρμοσμένων πολιτικών.

Γι’ αυτό και συνυπογράφουν τη Διακήρυξη για τις πράσινες και ανθεκτικές πόλεις, που υιοθετήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου στη Βαλένθια:

Εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί

  1. Αβραμίδου Λίζα, Περιφερειακή σύμβουλος Κ. Μακεδονίας
  2. Αργυρούδη Αγλαΐα, Περιφερειακή σύμβουλος Β. Αιγαίου
  3. Γκανούλης Φίλιππος, Περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας
  4. Ιωαννίδης Λευτέρης, Δημοτικός σύμβουλος Κοζάνης
  5. Καράπαυλος Κώστας, Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ναυπλίου
  6. Λυμπεροπούλου Δήμητρα, Περιφερειακή σύμβουλος Πελοποννήσου
  7. Παπακωνσταντίνου Κώστας, Περιφερειακός σύμβουλος Δυτ. Ελλάδας
  8. Ραφίφ Αλ Χατίμπ Φοίβος, Σύμβουλος Ε’ Κοινότητας Θεσσαλονίκης
  9. Στασινός Παναγιώτης, Δημοτικός σύμβουλος Λαμίας
  10. Τρεμόπουλος Μιχάλης, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης

Θα ακουθήσει ενημέρωσει για το πώς μπορεί να υπογράψουν και άλλοι/άλλες νυν αλλά και πρώην αυτοδιοικητικοί

Posted on 16/05/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top