Εναλλακτική πολιτική ενάντια στο status quo και τον καιροσκοπισμό-λαϊκισμό

Η διεθνής κινητοποίηση ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία αλλά και η κινητοποίηση μέσα στις χώρες και τις κοινωνίες για μια νέα πολιτική, εναλλακτική στο status quo (την σημερινή κατάσταση) ή σε ένα λαϊκισμό που απλώς αναπαράγει τα σημερινά αδιέξοδα μας αφορά.
Τώρα αποδεικνύεται ότι φαινόμενα όπως ο Τραμπ ή ο Βίλντερς ή η Μαρί Λεπέν δεν είναι εναλλακτική λύση απέναντι στο σύστημα αλλά η χειρότερη εκδοχή του σημερινού συστήματος, Το ότι ο Βίλντερς πήρε το μάθημα που του άξιζε οφείλεται στην μεγάλη κοινωνική κινητοποίηση. Το βίντεο που έγινε viral (το είδαν μέχρι σήμερα 5.300.000 άτομα, τα 5.000.000 πριν τις εκλογές) είναι ένα από τα μέσα αποδόμησης του ακροδεξιού Βίλντερς.
Είναι ανάγκη όμως να διαμορφώσουμε από τα κάτω μια πραγματικά εναλλακτική πολιτική, πράσινη, κοινωνική, δίκαια, καινοτόμα, δημιουργική, συμμετοχική. Η Αυστρία, η Ολλανδία έδειξαν ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε κάτι τέτοιο. Καιρός να το ξεκινήσουμε τώρα και στην Ελλάδα.
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ παίρνουμε πρωτοβουλία και ξεκινάμε μια καμπάνια από τα κάτω για να βρεθούμε μαζί με ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις στις αρχές Ιουνίου και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο.
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ
https://www.facebook.com/Avaaz/videos/vb.8340223883/10154699553008884/?type=2&theater

Posted on 18/03/2017 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top