Απάντηση στις συκοφαντίες του κ. Γιάννη Τσιρώνη. Ντροπή σου!

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, γιατί η πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με λάσπη
Με έκπληξη διαβάσαμε ανάρτηση του διορισμένου Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τσιρώνη, στην οποία στοχοποιεί το σχήμα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και τον Νίκο Χρυσόγελο προσωπικά, αλλοιώνοντας τις θέσεις μας. Με αφορμή την υποψηφιότητα του πρώην συνυποψήφιού μας Στέλιου Κυμπουρόπουλου με τη Νέα Δημοκρατία, υποψηφιότητα που μας λυπεί μεν αλλά σε κάθε περίπτωση του ευχόμαστε καλή επιτυχία, ο κύριος Τσιρώνης νομίζει ότι βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στο συνδυασμό μας, αλλάζοντας συνειδητά το πρόγραμμά του και συκοφαντώντας μας με στόχο να πλήξει μερικές μέρες πριν τις ευρωεκλογές την δυναμική που αποκτάει.
Τι έγραψε ο Γιάννης Τσιρώνης·
Πότε ήταν συνεπής ο κ. Κυμπουρόπουλος; Ως συνυποψήφιος το 2014 του γυρολόγου της οικολογίας Χρυσόγελου με πάγια διατυπωμένη θέση να αποκληθεί η FYROM “Μακεδονία” σκέτο, ή όταν καταγγέλλει τη συμφωνία των Πρεσπών; Από Χρυσόγελο σε Μητσοτάκη δεν είναι στροφή 180, αλλά 900 μοιρών“.
Το ψηφοδέλτιο ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ χαιρέτισε έστω με κάποιες επιφυλάξεις από την πρώτη στιγμή την επίλυση των διακρατικών προβλημάτων με μια σύνθετη ονομασία κοινής αποδοχής (που θα μπορούσε να ήταν καλύτερη ίσως) και με την εγκατάλειψη των εκατέρωθεν εθνικισμών, γεγονός που ο κύριος Τσιρώνης γνωρίζει καλά. Τονίσαμε τα λάθη που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και δεν διευκόλυναν να βρεθεί μια καλύτερη λύση ήδη από το 1991-2, καθώς και την έλλειψη διαλόγου μεταξύ των κομμάτων και στην κοινωνία για να επιτευχθεί μια καλύτερη λύση. Επιλέγει, ωστόσο, ο κ Γ. Τσιρώνης συνειδητά, να διαστρεβλώσει τις θέσεις μας για να εξοφλήσει πολιτικά ”γραμμάτια” στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο είναι ψυχή τε και σώματι δεμένος, παραποιώντας τις απόψεις ότι δήθεν υποστηρίξαμε ποτέ ότι η γειτονική χώρα θα έπρεπε να ονομαστεί “σκέτο” Μακεδονία. Θα έπρεπε να ντρέπεται για την συκοφαντία αυτή.
Θα τον προτρέπαμε να ξανασκεφτεί ποιους αποκαλεί ”γυρολόγους” (δηλαδή άτομα που έχουν αποδείξει ότι έχουν μια πολιτική πορεία σταθερή με βάση αρχές και θέσεις), τη στιγμή που ο ίδιος έχει κάνει μυριάδες παραχωρήσεις στα όσα -διατεινόταν πως- πίστευε, στο βωμό του κυβερνητισμού και της άνευ όρων διατήρησης της καρέκλας της εξουσίας.
Καλούμε τα άτομα που είχαμε συμπορευτεί τα περασμένα χρόνια στους Οικολόγους Πράσινους αλλά και όσες και όσους έχουν αναφορές στην Πολιτική Οικολογία να απομονώσουν τις ”λογικές Τσιρώνη” και να στηρίξουν το συνδυασμό ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ: ΠΡΑΣΙΝΟΙ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση και την αυτόνομη και δημιουργική παρουσία του πράσινου χώρου.
Πάντως δηλώνουμε ότι θα κινήσουμε την διαδικασία μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση και μάλιστα εν όψει της ψηφοφορίας στις 26 Μαΐου για την εκλογή ευρωβουλευτών.

Posted on 16/05/2019 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top