Εκπέμπει SOS o ηγέτης ενός μικρού νησιού στον Ειρηνικό που κινδυνεύει να εξαφανιστεί λόγω κλιματικής αλλαγής

O Πρωθυπουργός του μικρού νησιού Τουβαλού, Kausea Natano, στέλνει μήνυμα με το Avaaz

Η πατρίδα μου, το Τουβαλού, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα έθνη που θα εξαφανιστεί εντελώς από τον χάρτη λόγω της κλιματικής αλλαγής. Αλλά δεν θα το αφήσω να εξαφανιστεί στη μέση του Ειρηνικού χωρίς μάχη. Ταξιδεύω στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στην Αίγυπτο για να ζητήσω μια νέα παγκόσμια συνθήκη για μια δίκαιη μετάβαση μακριά από τα ορυκτά καύσιμα που απειλούν την επιβίωσή μας. Υπογράψτε τώρα – και θα μεταφέρω τις φωνές μας απευθείας όταν απευθυνθώ σε παγκόσμιους ηγέτες σε λίγες μέρες!

Υπογράψτε τώρα 

Location of Tuvalu

 

Αγαπητοί φίλοι και αγαπητές φίλες,

Σας γράφω με ένα επείγον μήνυμα από το Τουβαλού:
Η χώρα μας βυθίζεται.
Καθώς διαβάζετε αυτό, η θάλασσα υψώνεται γύρω μας. ίντσα με ίντσα.
Η πατρίδα μου, το Τουβαλού, θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα έθνη που θα εξαφανιστεί εντελώς από τον χάρτη λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Αλλά δεν θα πνιγούμε. Θα πολεμήσουμε!
Και εκεί χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Θα απευθυνθώ σε παγκόσμιους ηγέτες προτρέποντάς τους να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια συνθήκη για μια δίκαιη μετάβαση μακριά από τα ορυκτά καύσιμα. Οι βραβευθέντες με Νόμπελ Ειρήνης, θρησκευτικοί ηγέτες και χιλιάδες επιστήμονες έχουν ήδη προσχωρήσει – και μαζί με εκατομμύρια πολίτες στο πλευρό μας, μπορούμε να πάρουμε περισσότερους αρχηγούς κρατών.

Ελάτε μαζί μου τώρα – και θα μεταφέρω τις φωνές μας απευθείας στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα, γιατί αν μπορέσουμε να σώσουμε τα νησιά μας, μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο.

Η καύση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα προκάλεσε το 86% των εκπομπών CO2 την τελευταία δεκαετία. Πρέπει να σταματήσουμε να ανοίγουμε νέα ανθρακωρυχεία ή πηγάδια φυσικού αερίου και πετρελαίου, και αντ’ αυτού να στραφούμε στη φθηνή και ασφαλή καθαρή ενέργεια.

Ο κόσμος χρειάζεται μια παγκόσμια συνθήκη για να φέρει ειρήνη στον πλανήτη μας – μια συνθήκη που μπορεί να υπογράψει κάθε χώρα, πόλη ή εταιρεία, δεσμευόμενη να σταματήσει την καταστροφή που προκαλούν τα ορυκτά καύσιμα. Λειτουργούσε στο παρελθόν — όταν ο κόσμος συνήλθε γύρω από μια συνθήκη για την αντιμετώπιση των ουσιών που καταστρέφουν το όζον, τα καταφέραμε. Ήρθε η ώρα να το ξανακάνουμε.

Αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μου – υπάρχει ένας ολόκληρος πλανήτης που πρέπει να σωθεί. Ελάτε λοιπόν μαζί μου τώρα σε αυτήν την επείγουσα κλήση:

Γιατί αν μπορούμε να σώσουμε τα νησιά μας, μπορούμε να σώσουμε τον κόσμο.

Tuvalu mo te Atua
Kausea Natano
Πρωθυπουργός του Τουβαλού

Posted on 06/11/2022 in Άρθρα, Δράσεις

Share the Story

Back to Top