Καμπάνια για να μην διωχθούν χιλιάδες άτομα στη Β. Τανζανία για να δημιουργηθεί κυνηγετικό πάρκο για τουρίστες

Είμαστε γέροντες Μασάι απ’ τη Βόρεια Τανζανία. Από μέρα σε μέρα, δεκάδες χιλιάδες μέλη της κοινότητάς μας κινδυνεύουμε να ξεριζωθούμε απ’ τα πατρογονικά μας εδάφη, για να κάνουμε χώρο για ελίτ τουρισμό και πάρκα για κυνήγι άγριων ζώων.

Ανά πάσα στιγμή, δεκάδες χιλιάδες μέλη της κοινότητάς μας κινδυνεύουμε να διωχθούμε απ’ τα πατρογονικά μας εδάφη, για να ανοίξουν κυνηγετικά πάρκα για τουρίστες. Την τελευταία φορά που το Avaaz σήμανε τον συναγερμό, ο τότε Πρόεδρος της Τανζανίας εγκατέλειψε το σχέδιο. Γι’ αυτό, σε χρειαζόμαστε ξανά στο πλάι μας επειγόντως! Σε λίγες ώρες, η νέα μας Πρόεδρος θα παρευρεθεί σε μια Σύνοδο Κορυφής Ευρώπης-Αφρικής στις Βρυξέλλες – κι η παγκόσμια, δημόσια πίεση μπορεί να της αλλάξει γνώμη, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο. Υπόγραψε τώρα και βοήθησέ μας να προστατέψουμε τη γη μας!

Χρειαζόμαστε επειγόντως τη στήριξή σου. Yπέγραψε εδώ

Την τελευταία φορά που αντιμετωπίσαμε αυτή την απειλή, περισσότερα από 2 εκατ. μέλη του Avaaz στήριξαν το αίτημά μας! Μαζί κάναμε τόσο ντόρο, που ο τότε Πρόεδρος υποσχέθηκε να μην μας διώξει ποτέ απ’ τα εδάφη μας.

Αλλά τώρα έχουμε νέα κυβέρνηση που επαναφέρει τα σχέδια! Η Πρόεδρος Σαμία Σουλούχου Χασάν μπορεί να μην ακούει εμάς, αλλά γνωρίζουμε πως θα ανταποκριθεί αν νιώσει πίεση από διεθνή ΜΜΕ και την κοινή γνώμη – όλους εσάς! Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ευρώπη, ενόψει μιας σημαντικής Συνόδου Κορυφής Ευρώπης-Αφρικής, γι’ αυτό έχουμε μόνο λίγες ώρες για να παραδώσουμε την παγκόσμια έκκλησή μας. Υπόγραψε τώρα – και δείξε της πως ο κόσμος όλος είναι στο πλευρό των Μασάι!

– Οι γέροντες Μασάι της περιοχής Νγκορονγκόρο στην Τανζανία

ΥΓ: Στην εικόνα που χρησιμοποιείται δεν απεικονίζονται οι γέροντες Μασάι που στέλνουν αυτήν την έκκληση, για την προστασία και την ασφάλειά τους.

Posted on 17/02/2022 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top