Συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες των κατοίκων: “Πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια”

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για το πώς κάηκαν σχεδόν 600.000 στρέμματα στη Βόρεια Εύβοια με ευθύνη της κυβέρνησης, παραγωγή των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου. Όσα δεν έχετε δει στα ΜΜΕ, αλλά είναι η πραγματικότητα.
 
Οι κάτοικοι που έζησαν την καταστροφή αποκαλύπτουν γιατί το 2021 υπήρξε η πιο καταστροφική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς με ευθύνη της κυβέρνησης… Εξηγούν τι δεν έγινε και τι πρέπει να γίνει για την προστασία των δασών αξιοποιώντας τη σοφία και τη γνώση των τοπικών κοινωνιών.
 
Αποκαλύπτουν τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε όχι για την πρόληψη και αντιμετώπιση της καταστροφής, αλλά για την .,,εκκένωση των χωριών και την απομάκρυνση των κατοίκων!
Παρόμοιες μαρτυρίες κατέγραψαν και στην περιοδεία διαλόγου και αλληλεγγύης οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ στις συναντήσεις με φορείς και άτομα από την περιοχή. 
ΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
 
Μια ώρα και είκοσι λεπτά με μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πώς μια φωτιά που θα μπορούσε να περιοριστεί έγκαιρα , κατάφερε με μηδενικό άνεμο και “εντολές μη κατάσβεσης”, να κατακάψει περισσότερα από 520 χιλιάδες στρέμματα γης.
 
Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους. ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση. Αντιθέτως, σχεδιάζει επενδύσεις με νέες χρήσεις γης, στο όνομα της “ανάπτυξης” και της “ανασυγκρότησης”.
 
Στο δεύτερο μέρος, που σύντομα θα είναι έτοιμο, “θα στοιχειοθετήσουμε”, λένε οι παραγωγοί της ταινίας “το “γιατί” κάψανε τουλάχιστον 520.000 στρέμματα και τα όνειρα των ανθρώπων της Βόρειας Εύβοιας”.
 
Το Σχέδιο είναι μια ανεξάρτητη δημιουργία των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου, που στηρίζεται στην οικονομική ενίσχυση όλων. Δείτε πως μπορείτε να ενισχύσετε στο www.tosxedio.com
 
Όλες οι μουσικές που ακούγονται στην ταινία παραχωρήθηκαν ευγενικά από τους δημιουργούς τους στους παραγωγούς της ταινίας…
 

Posted on 01/05/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top