Κυβέρνηση σοσιαλιστών, πρασίνων και άλλων δυνάμεων στην Ισπανία

Ισπανική επιτυχία.
Το κοινοβούλιο υπερψήφισε τη νέα κυβέρνηση συμμαχιας σοσιαλιστών, πράσινων και άλλων δυνάμεων. Είναι η πιο …πράσινη αφού σε αυτήν συμμετέχει το Sumar, το νέο κόμμα που συγκεντρώνει τα πράσινα κόμματα της χώρας και άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

O Πράσινος ευρωβουλευτής Ernest Urtasun, ανέλαβε Υπουργός Πολιτισμού της Ισπανίας. Προηγουμένως διετέλεσε ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων/EFA και εκπρόσωπος της Sumar.

🌻 Με τη νέα ισπανική κυβέρνηση, οι Πράσινοι επιστρέφουν επιτέλους στην κυβέρνηση στη Νότια Ευρώπη. Αυτό είναι ένα ορόσημο για όλους τους  Πράσινους, ιδιαίτερα του Νότου της ΕΕ όχι μόνο για τα ισπανικά κόμματα μέλη του Ευρωπαικού Πράσινου Κόμματος: Esquerra Verda, Verdes Equo και Catalunya en Comú.

Σήμερα, οι Πράσινοι εκπροσωπούνται σε 7 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις: Αυστρία, Βέλγιο, Γερμανία, Ιρλανδία, Σκωτία – και πιο πρόσφατα στη Λετονία και την Ισπανία. 🇪🇺

Αυτή η νεοσυσταθείσα κυβέρνηση είναι μια νίκη για τους προοδευτικούς σε όλη την Ευρώπη.

Με τη Sumar, οι προοδευτικές και οι πράσινες δυνάμεις έχουν ενωθεί για να αγωνιστούν για την κοινωνική και κλιματική δικαιοσύνη και ένα φεμινιστικό μέλλον.

Μαζί με τους σοσιαλιστές υπό τον Πέδρο Σάντσεθ, έχουν εξασφαλίσει μια σταθερή πλειοψηφία ενάντια στην ακροδεξιά και για μια προοδευτική Ισπανία που δεν αφήνει κανέναν πίσω!

 

Posted on 21/11/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top