“Έξω τώρα από την αίθουσα”. Αποβολή από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου Χρυσαυγίτη

“Έξω τώρα από την αίθουσα”. Αποβολή από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου Χρυσαυγίτη

“Έξω τώρα από την αίθουσα”….Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποβάλει από την αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου τον Χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή Ελ. Συναδινό, για την έκρηξη ανόητου και ρατσιστικού λόγου, μιας ρητορικής μίσους. Όλες οι πτέρυγες -εκτός από τους ακροδεξιούς – χειροκροτούν τον πρόεδρο, του Ευρωκοινοβουλίου για αυτή του την απόφαση. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ Μ. Σουλτς. Η ρητορική μίσους δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή, πολύ περισσότερο μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ένα χώρο ελευθερίας έκφρασης και δημοκρατίας.

Είναι ντροπή που οι 3 χρυσαυγίτες είναι σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο. Εκεί, πάντως, δεν γίνεται ανεκτή η ρητορική μίσους και ο ρατσιστικός λόγος. Οι χρυσαυγίτες στο Ευρωκοινοβούλιο είναι εντελώς απομονωμένοι, κάτι τύποι μόνο σαν τον Λεπέν τους δίνουν σημασία. Ενδεικτικό, είναι ότι το βίντεο με την αποβολή του Χρυσαυγίτη έχουν δει περίπου 500.000 άνθρωποι, ενώ έχει χιλιάδες κολακευτικά σχόλια προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.

Είναι ντροπή που ο ρατσιστικός και τελικά ανόητος λόγος των Χρυσαυγιτών – που αποπνέει μόνο μίσος και τυφλή οργή – ακούγεται πολύ περισσότερο στο ελληνικό κοινοβούλιο και στον δημόσιο χώρο.

germanoi neonazi1

Posted on 16/03/2016 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top