Είμαστε στο πλευρό των κατοίκων της Ηπείρου ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου

Οι Πράσινοι Αλληλεγγύη είμαστε σταθερά στο πλευρό των κατοίκων της Ηπείρου που αντιτίθενται στην εξόρυξη πετρελαίου. Το μέλλον δεν είναι στον μαύρο χρυσό, αλλά στον πράσινο “χρυσό” που διαθέτει η Ήπειρος.

Δεν θέλουμε η Ήπειρος να μετατραπεί σε μια περιοχή όπου θα διασταυρώνονται δρόμοι και αγωγοί του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Το πετρέλαιο πρέπει πλέον να μείνει στη γη για πάντα.

Περνάμε στην μετά το πετρέλαιο εποχή για λόγους προστασίας του κλίματος και του περιβάλλοντος, για λόγους οικονομικούς (η παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ και η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πιο συμφέρουσες και αποδοτικές), για λόγους κοινωνικούς και προστασίας του τοπικού φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.
Ήμασταν και θα είμαστε εκεί, διακριτικά για να στηρίξουμε τους κατοίκους της Ηπείρου
Είμαστε όπου απαιτεί ο αγώνας ενάντια στις εξορύξεις πετρελαίου είτε αυτές προωθούνται στο Ιόνιο είτε στο Αιγαίο είτε στην Κρήτη.

Μπορεί η Βουλή να κύρωσε 4 συμβάσεις για έρευνες κι εξόρυξη πετρελαίου αλλά ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Και απαιτεί ευρύτατη κινητοποίηση τοπικά αλλά και πανευρωπαϊκά. Αφορά τη ζωή και το μέλλον μας.

http://prasinoi.gr/oil-876/
http://prasinoi.gr/oil_ipeiros1/

Posted on 04/03/2018 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top