ΠΡΑΣΙΝΟΙ για δίκη συστήματος Ψωμιάδη: ευτελίζουν τη Δικαιοσύνη!

Τρεμόπουλος: η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας δεν διεκδικεί τα έξη εκατομμύρια ζημία της

Απαράδεκτη είναι η αναβολή για άλλη μια φορά της δίκης του συστήματος Ψωμιάδη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τα περιβόητα «45άρια» και τα ανύπαρκτα έργα στην πρώην Νομαρχία Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τους Πράσινους.

Μετά από 17 χρόνια από τις πρώτες καταγγελίες του Μιχάλη Τρεμόπουλου, οι κατηγορούμενοι εξασφάλισαν νέα αναβολή της δίκης για τις 23.5.2024! Αρχικά η υπόθεση είχε αριθμό 25 στο πινάκιο της 19.1, με ορατό τον κίνδυνο να αναβληθεί και πάλι. Αυτό αποφεύχθηκε με τη μετάθεση της συζήτησης για σήμερα στις 20.1. Όμως μετά την εκφώνηση της υπόθεσης προβλήθηκε από τον κατηγορούμενο Παναγιώτη Ψωμιάδη ότι ο δικηγόρος του Γ. Νικολακόπουλος βρίσκεται στο Λονδίνο για επέμβαση στο μάτι του λόγω γλαυκώματος. Η πρόεδρος του δικαστηρίου φάνηκε αποφασισμένη να προχωρήσει η δίκη αλλά τότε προβλήθηκε ως πρόσκομμα ότι ο παρών Διονύσης Ψωμιάδης πάσχει από άνοια και εκπροσωπείται από τον ίδιο απόντα δικηγόρο. Θέματα υγείας έθεσε και άλλο στέλεχος της διοίκησης Ψωμιάδη. Απών ήταν και ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισής τους, Αλέξανδρος Καϊλής, επειδή είχε …δουλειά στις Βρυξέλλες.

Όπως είναι γνωστό, η ποινική δίωξη κατά του συστήματος Ψωμιάδη για κακουργήματα και ηθική αυτουργία, με βάση τον νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, έχει ασκηθεί μετά τις καταγγελίες ήδη από το 2006 του Μιχάλη Τρεμόπουλου, συνεκπροσώπου των Πράσινων, ο οποίος δηλώνει:

«Πρόκειται για μια απολύτως απαράδεκτη εξέλιξη, που θίγει το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μετά από 17 χρόνια και παρά την ύπαρξη απόλυτα τεκμηριωμένων βουλευμάτων της Δικαιοσύνης και πορισμάτων των ελεγκτικών οργάνων, οι αγώνες μας υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς δεν έχουν δικαιωθεί πλήρως. Η άρνηση να γίνει η δίκη σημαίνει ότι οι κατηγορούμενοι έχουν δεχτεί πως θα καταδικαστούν και πως δεν τους καλύπτει η τροπολογία Θεοδωρικάκου, η οποία υποκρύπτει αμνηστία και έχει αποκρουστεί από το Συμβούλιο Εφετών. Όμως η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας δεν διεκδικεί με αποφασιστικότητα τα έξη εκατομμύρια ευρώ περίπου, στα οποία υπολογίζεται η ζημία της. Θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να αντιμετωπίσει τις σκοπιμότητες και τις αναβολές, και να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον. Οι νομικοί της δεν ζήτησαν καν μια σύντομη δικάσιμο. Πρόκειται όμως για χρήματα των φορολογουμένων και δεινοπαθούντων πολιτών και δεν ανεχόμαστε άλλη ολιγωρία».

Θυμίζουμε ότι η διοίκηση Ψωμιάδη κατηγορείται γιατί είχε δώσει σε ημετέρους 456 έργα μικρότερα από 45.000 ευρώ, συνολικής αξίας 15,3 εκατ. ευρώ, μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, ουσιαστικά απευθείας αναθέσεων από το 2005 έως το 2010. Παρουσιάστηκαν έργα που δεν έγιναν ποτέ αλλά εξέδιδαν ψευδείς βεβαιώσεις ότι έχουν δήθεν υλοποιηθεί, υπέγραφαν συμβάσεις έργου με πρόσωπα που δεν εμφανίζονταν στις υπηρεσίες τους κ.α. Ο ίδιος ο Παν. Ψωμιάδης όριζε τον εαυτό του ως επιβλέποντα μηχανικό των έργων και στη συνέχεια προχωρούσε στην πληρωμή τους, χωρίς αυτά να κατασκευαστούν. Υπήρξαν και περιπτώσεις διπλοπληρωμών ή και τριπλοπληρωμών 45αριών, με διάφορα τεχνάσματα, με διαφορετικούς τίτλους ή προγράμματα, με διάσπαση σε ομοειδή μικροέργα κ.α.

Επικοινωνία: 6976448442

Αθηνάς 57 & Σοφοκλέους 23, ΤΚ 10552 Αθήνα

prasinoi.eu

facebook.com/Prasinoi.GR
instagram.com/prasinoi.gr

twitter.com/prasinoi_eu

info@prasinoi.eu

Posted on 25/01/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top