Αναπ. πρωθυπουργός Βελγίου, ευρωβουλευτές, Ευρωπαίοι Πράσινοι …ψηφίζουν ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ. Εσύ;

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Βελγίου Petra De Sutter στο πλευρό της συμμαχίας ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ

Μετά από πολλούς ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην Ομάδα ΠΡΑΣΙΝΟΙ / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο, το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, τη Γενική Γραμματέα των Πράσινων στο Ευρωβουνοβούλιο Βούλα Τσέτση, τα ευρωπαϊκά κόμματα Volt και Πειρατών, τον υπουργό μεταφορών του Βελγίου τώρα και η αναπληρώτρια πρωθυπουργός του Βελγίου στηρίζει τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ.

Εξαιρετικά τιμητική είναι η δήλωση της αναπληρώτρια πρωθυπουργού του Βελγίου Petra De Sutter για τη συμμαχία Πρασινο & Μωβ.

Η Petra De Sutter εξαίρει το γεγονός της συμμαχίας καθώς και η ίδια συμμετέχει στο Βέλγιο σε  κυβέρνηση συμμαχίας εφτά πολιτικών σχημάτων και επισημαίνει ότι οι αλλαγές επιτυγχάνονται μονο όταν δουλεύουμε μαζί υπερκερνώντας τις διάφορες μας .

Υπέρμαχος  η ίδια των δικαιωμάτων των γυναικών αναφέρει όλες τις δράσεις που έχουν αποφασιστεί για την ανακούφιση κακοποιημένων γυναικών στην χώρα της.

Ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα ως γερουσιαστής των πράσινων του Βελγίου (Groen) μεταξύ 2014 και 2019,  και εκλέχτηκε  μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του 2019.

Το 2020, εντάχθηκε στη νέα κυβέρνηση του Αλεξάντερ ντε Κρου ως αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Δημοσίων Επιχειρήσεων, αποτελώντας την πρώτη γυναίκα τρανς υπουργό στην Ευρώπη.

Πιστεύω, λέει η Petra De Sutter στο μήνυμά της, ότι η συμμαχία Πράσινο & Μωβ μπορεί να δώσει στους πολίτες την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν διαφορετικά, ότι η πολιτική μπορεί να βάλει στον επίκεντρο τον άνθρωπο.

Για τη συμμαχία Πράσινο & Μωβ η Ελλάδα οφείλει να οικοδομήσει βιώσιμες απαντήσεις για να προστατεύσει αποτελεσματικά την κοινωνία και το μέλλον της. Εχουμε τις  προτάσεις για να αντιμετωπίζουν ταυτοχρόνως τις διάφορες αλληλένδετες κρίσεις (κλιματική, οικολογική, υγειονομική, προσφυγική, κοινωνική, δημοκρατίας), τη στρεβλή αγορά και τις κοινωνικές ανισορροπίες.

Καμία χώρα δεν είναι σε θέση να δώσει μόνη της πλήρεις απαντήσεις. Γι’ αυτό, στο κοινό μας πρόγραμμα δίνουμε έμφαση στην ευρωπαϊκή ενοποίηση αλλά και στην Πράσινη Ατζέντα: ιδιαίτερα στη δίκαιη πράσινη μετάβαση και τη χρήση της ως μοχλό προόδου, με συνολικές προτάσεις που είναι προς όφελος της κοινωνίας.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μέσα από τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ & ΜΩΒ.

Πολλοί ευρωβουλευτές στο πλευρό του ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ

ευρωβουλευτές της Ομάδας των Πράσινων / EFA εκφράζουν ήδη με βιντεοσκοπημένα μηνύματά τους τη στήριξη προς τη συμμαχία ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ και τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται μια ισχυρή παρουσία των της συμμαχίας Πράσινο & Μωβ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να προωθηθούν νέες πολιτικές, ανάλογες με τις δικές τους πρωτοβουλίες στο Ευρωκοινοβούλιο σε θέματα που σχετίζονται με την Ελλάδα, όπως οι παρακολουθήσεις, το κράτος δικαίου, τα περιβαλλοντικά θέματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ευρωβουλευτές που έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής την στήριξή τους είναι οι εξής: Ska Keller (Γερμανία), Karima Delli (Γαλλία), Rasmus Andresen (Γερμανία), Michael Bloss (Γερμανία), Tineke Strik (Ολλανδία), Saska Bricmont  (Βέλγιο), Francisco Guerreiro (Πορτογαλία), Mikulas Peksa (Τσεχία, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Πειρατών) και Damian Boeselager (Γερμανία, κόμμα Βολτ).

Στο πλευρό του ΠΡΑΣΙΝΟ και ΜΩΒ είναι και η Γενική Γραμματέας της Ομάδας των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο Βούλα Τσέτση

Posted on 24/06/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top