“Πράσινοι – Οικολογία”: Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου για τις ευρωεκλογές 20 Μαρτίου

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει το κόμμα «Πράσινοι – Οικολογία» και συγκεκριμένα οι δύο συμπρόεδροι Βασιλική Γραμματικογιάννη και Ηλίας Γιαννίρης για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της προεκλογικής καμπάνιας για τις Ευρωεκλογές την Τετάρτη στις 12:00 στο Café Γιάντες Βαλτετσίου 44 στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου θα ανακοινωθούν και τα πρώτα ονόματα του ψηφοδελτίου.

Θυμίζουμε ότι το κόμμα «Πράσινοι – Οικολογία» ολοκλήρωσε πρόσφατα το ενωτικό του συνέδριο των δύο κομμάτων «Πράσινοι» και «Οικολογία» και μια ομάδα γνωστών προσωπικοτήτων της Πολιτικής Οικολογίας.

Όλοι σχεδόν αναγνωρίζουν τον ρόλο των Πράσινων και των Οικολόγων στην ανάπτυξη της κοινωνικής συνείδησης και τους δικαιώνουν για τις προβλέψεις τους. Σε κάθε τομέα έχουν καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις αλλά επισημαίνουν ότι για να αλλάξουν οι πολιτικές θα πρέπει να ενωθούν όλοι μαζί και να γίνουν πολιτικά ισχυροί/ες.

Το κόμμα Πράσινοι – Οικολογία έχει απευθύνει δημόσια πρόσκληση για διάλογο και ενότητα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που βάζουν σε προτεραιότητα το Περιβάλλον και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, χωρίς ηγεμονισμούς, για να εκπροσωπηθεί και η Ελλάδας μέσω του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μετά από την πολύχρονη οικονομική καθίζηση, την υγειονομική κρίση, την ενεργειακή κερδοσκοπία και τις πολεμικές συγκρούσεις, μεγάλο τμήμα των πολιτών βουλιάζει στη φτώχεια και την εξαθλίωση ενώ οι ανισότητες παραμένουν βαθιές. Και η Πράσινη πρόταση όπως διατυπώθηκε στο μανιφέστο του πρόσφατου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος δίνει λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα.

Παράλληλα κάνει έκκληση για την συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου που θα ανακόψει την ακροδεξιά ρητορική και τις πολιτικές του λαϊκισμού που δυναμώνουν επικίνδυνα στην Ευρώπη.

Κυρίως όμως προσκαλεί τα κινήματα και τους ενεργούς πολίτες να συμπαραταχθούν για να δώσουν όλοι μαζί από κοινού πολιτική έκφραση στις διεκδικήσεις τους.

Έχουμε ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές. Δεν έχουμε δικαίωμα να υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας, των επόμενων γενεών, μεταφέροντάς τους μόνο βάρη και οικολογικά, κλιματικά, δημοσιονομικά και κοινωνικά χρέη.

Το κόμμα Πράσινη – Οικολογία αγωνίζεται για:

  • αποτελεσματικές πολιτικές ανάσχεσης της κλιματικής κρίσης, με βασικούς άξονες την κλιματική δικαιοσύνη και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αντιμετωπίζοντας την ενεργειακή φτώχεια με μοντέλα εξοικονόμησης και δίκαιης μετάβασης σε ΑΠΕ που βασίζονται στην οικολογία, την αλληλεγγύη και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών,
  • τερματισμό της καταπάτησης των φυσικών οικοσυστημάτων,
  • καταπολέμηση της διαφθοράς και θεσμική ενίσχυση της διαφάνειας με ανοιχτά δεδομένα, ως διέξοδο από τον φαύλο κύκλο των πελατειακών σχέσεων,
  • ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας και εμπέδωση εναλλακτικών, υγιεινών συνηθειών και τρόπου ζωής, φυσικών θεραπειών και έγκαιρη πρόληψη των αιτιών των νοσημάτων,
  • οικολογικά και κοινωνικά όρια στην παγκοσμιοποίηση και την ανεξέλεγκτη επέκταση των μακρινών εφοδιαστικών αλυσίδων,
  • τερματισμό κάθε βάρβαρης μεταχείρισης των ζώων και πολιτικές περιορισμού ή κατάργησης της γούνας και του κυνηγιού, υπέρ ενός φυτοφαγικού και υγιεινού διατροφικού προτύπου και για συμπονετική διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,
  • κοινές πανευρωπαϊκές απαντήσεις στα μεγάλα κρίσιμα ζητήματα: για βιώσιμη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και αλληλεγγύη στον ευρωπαϊκό Νότο
  • ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του Κράτους Δικαίου απέναντι στην άνοδο της ακροδεξιάς και των αυταρχικών κυβερνήσεων,
  • μία νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή,

Με την ένταξή τους στη δυναμική ομάδα Greens/EFA του Ευρωκοινοβουλίου το κόμμα Πράσινοι – Οικολογία θα φέρει την ανατροπή προς όφελος του Περιβάλλοντος και της Κοινωνίας και στην Ελλάδα και καλεί τους πολίτες να απαντήσουν με θάρρος στα σημερινά αδιέξοδα.

Posted on 18/03/2024 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top