Η Οικολογία – Πράσινη Λύση αυτόνομα στις περιφερειακές εκλογές για την Κεντρική Μακεδονία. Υποστήριξη από τον πράσινο χώρο

Η Οικολογία Πράσινη Λύση από το 2019, όταν εκλέχθηκε να εκπροσωπήσει τις σύγχρονες αναπτυξιακές πράσινες πολιτικές για τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, έχει δείξει ήδη το ξεκάθαρο στίγμα της. Αυτά τα τέσσερα χρόνια με το έργο της ανέδειξε το λανθασμένο, στρεβλό και σπάταλο μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα μοντέλο που παραβλέπει τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Απάνθρωπες συνθήκες μετακίνησης , ατμοσφαιρική ρύπανση στο κόκκινο, συγκεντρωτικό και μη καινοτόμο παραγωγικό μοντέλο, έλλειψη πρασίνου και δημόσιων χώρων, ενεργειακή και διατροφική εξάρτηση, μη βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισχυρές προοπτικές, πολεοδομική υποβάθμιση, έντονες κοινωνικές ανισότητες με χωροταξικό προσδιορισμό, ψηφιακή καθυστέρηση, αδυναμία προσαρμογής στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης.

Η πολιτική πρόταση της Οικολογίας – Πράσινης Λύσης παραμένει θετική, βασισμένη στις πράσινες, δοκιμασμένες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, προτάσεις. Η επικαιροποιημένη πολιτική πρόταση της Οικολογίας – Πράσινης λύσης περιλαμβάνει δέσμη άμεσα εφαρμόσιμων κοστολογημένων προτάσεων οι οποίες θα αναβαθμίσουν  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα εξοικονομήσουν πόρους, οι οποίοι θα μπορούν να διατεθούν σε δράσεις για την κοινωνική κατοικία, για τις επιχειρήσεις, για τα προβλήματα των ανθρώπων. Προτεραιότητα οι στοχευμένες παρεμβάσεις που μπορούν να καταστήσουν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας περισσότερο ανθεκτική στην κλιματική κρίση.

Την Οικολογία – Πράσινη Λύση υποστηρίζουν με δημόσιες δηλώσεις τους οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ (το κόμμα ιδρύθηκε το 2020) και το νέο σχήμα ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ (δημιουργήθηκε τον Μάιο 2023). Αντιθέτως, ότι έχει απομείνει από τους παλιούς Οικολόγους Πράσινους υποστηρίζει τον …Τζιτζικώστα, νυν περιφερειάρχη!

Ο Φίλιππος Γκανούλης επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης δήλωσε: “Συνεχίζουμε για να κάνουμε το ΓΚΡΙ, ΠΡΑΣΙΝΟ στην Κεντρική Μακεδονία!   Η Οικολογία-Πράσινη Λύση θα συμμετέχει στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου με αυτόνομο ψηφοδέλτιο μετά την απόφαση της Γενικής συνέλευσης της παράταξης”. 

Posted on 24/08/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top