Έκθεση φωτογραφίας της ΟΙκολογικής ΚΙνησης ΠΑτρας με θέμα: «Η άγρια πανίδα της Ελλάδας»

Για μια ακόμη χρονιά η ΟΙΚΙΠΑ προσκαλεί όσους αγαπούν τη φωτογραφία φύσης, να πάρουν μέρος στην Έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει την παραμονή της Πρωτομαγιάς 2022 στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων, στην Πάτρα, ευελπιστώντας αυτή τη φορά η πανδημία να μην εμποδίσει την πραγματοποίησή της όπως έγινε το 2020.

Οικολογική Κίνηση ΠάτραςΟ τίτλος του φετινού θέματος είναι «Η άγρια πανίδα της Ελλάδας» και στόχο έχει να προβάλει τη βιοποικιλότητα της χώρας μας και να ωθήσει τους νέους να προσεγγίσουν τη φύση με τα πόδια, τα κιάλια και τη φωτογραφική τους μηχανή!

Θα το πετύχουμε αυτό με τη βοήθεια των ερασιτεχνών φωτογράφων φίλων μας”, λέει η ανακοίνωση της ΟΙΚΙΠΑ “αναδεικνύοντας όσο γίνεται περισσότερες όψεις της ομορφιάς, κάθε ζωντανού πλάσματος της Ελληνικής άγριας Πανίδας. Στο φωτογραφικό μας στόχαστρο μικρά και μεγάλα θηλαστικάπουλιάψάρια, αμφίβια, ερπετά,  έντομα κ.λπ. στο φυσικό τους περιβάλλον. Δεν θα γίνουν δεκτές φωτογραφίες ζώων σε αιχμαλωσία (κλουβιά ή ζωολογικοί κήποι)“.

Οδηγίες για τη συμμετοχή:

Στο διαγωνισμό μπορεί να πάρει μέρος κάθε ερασιτέχνης φωτογράφος στέλνοντας από 1 έως 5 φωτογραφίες, από τις οποίες θα εκτεθούν οι καλύτερες και οι οποίες θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή αξιολόγησης.

Οι φωτογραφίες δεν πρέπει να έχουν υδατογράφημα ή πλαίσια και πρέπει να προέρχονται από αρχική λήψη. Η αποστολή των φωτογραφιών θα γίνει σε ψηφιακή μορφή και σε αρχεία με επέκταση .jpeg. 

Το όνομα του αρχείου κάθε φωτογραφίας πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του φωτογράφου, την ευρύτερη περιοχή λήψης της φωτογραφίας – όχι ακριβή προσδιορισμό για ευνόητους λόγους – και, εάν είναι γνωστό, το όνομα του οργανισμού. Όποια φωτογραφία δεν πληροί οποιοδήποτε από τα ανωτέρω κριτήρια δεν θα ληφθεί υπόψη.

Οι φωτογραφίες θα πρέπει είτε να σταλούν με e-email στο oikipa@otenet.gr είτε να παραδοθούν σε ψηφιακή μορφή (cd-dvd) στα γραφεία της ΟΙΚΙΠΑ Σαχτούρη 64, Πάτρα μέχρι τη Δευτέρα  4 Απριλίου 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2610.32.10.10 κάθε  Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 6-9 μ.μ. και Τετάρτη 12-3 μ.μ. στην ΟΙΚΙΠΑ.

Posted on 02/04/2022 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top