Η Αθηνά Περαντινού μαζί στο ψηφοδέλτιο ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τις ευρωεκλογές

Συνήθως μιλάνε για τη βιομηχανία του τουρισμού. Και όμως σήμερα ζητούμενο είναι ένα βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ήπιου τουρισμού. Αυτό προϋποθέτει νέες πολιτικές για τον τουρισμό, ευαισθητοποίηση των ίδιων των τουριστών, εκπαίδευση όσων ασχολούνται με τον τουρισμό. Σημαίνει να λαμβάνουμε επίσης υπόψη την κλίμακα και τη φέρουσα ικανότητα κάποιου τόπου. Το να εστιάζουμε στο να αυξήσουμε τον αριθμό των επισκεπτών είναι μάλλον μια στρατηγική που δεν οδηγεί στην βιωσιμότητα και την ευημερία.
Χαιρόμαστε λοιπόν που μαζί στο ψηφοδέλτιο μας ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τις ευρωεκλογές θα είναι η Αθηνά Περαντινού, μια δραστήρια επιχειρηματίας στον τουρισμό αλλά και ταυτόχρονα άνθρωπος που λατρεύει τη φύση και έχει κινητοποιηθεί τα τελευταία χρόνια σε θέματα βιωσιμότητας.
Αθηνά Περαντινού κατάγεται από την Πάρο, μεγάλωσε στην Αθήνα και  μοιράζει την ζωή της μεταξύ της Αθήνας και του νησιού. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων μα ειδικότητα στο Marketing και στην συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο νησί της στον τομέα του τουρισμού ως ιδιοκτήτρια γραφείου γενικού τουρισμού και οικογενειακής τουριστικής μονάδας.
Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στον βιώσιμο τουρισμό και στην ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών ήπιου τουρισμού.
Το 2010,  σε συνεργασία με ειδικούς καθηγητές/συμβούλους από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και μια μικρή κοινότητα επιχειρηματιών της Πάρου ίδρυσε την ομάδα Innovaros που στόχος της ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων στους επιχειρηματίες και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών και βιώσιμων πρακτικών για την προώθηση εκδηλώσεων, εμπορίου, ταξιδιών και τουρισμού στην Πάρο. Η πρώτη εκδήλωση ήταν το SmoothParos ένα διήμερο σεμινάριο το οποίο αφορούσε την χρήση της ψηφιακής καινοτομίας και της ηθικής βιωσιμότητας για την προώθηση νέων ευκαιριών και την δημιουργία πρωτοποριακών ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και επιχειρήσεων και έπειτα ακολούθησαν άλλα δύο σεμινάρια το 2012 και το 2014.
Τα τελευταία 5 χρόνια παράλληλα με το Perantinos Travel ασχολείται με την διοργάνωση σεμιναρίων και πολιτιστικών εκδηλώσεων και είναι ιδρύτρια και διευθύντρια της Ακαδημίας Τζαζ Πάρου και του Φεστιβάλ Jazz in Paros.
Το 2015 & 2016 διοργάνωσε στο νησί της επί δύο συνεχόμενα έτη σε συνεργασία με τον Δήμο Πάρου ημερίδα με θέμα Αειφόρος Ανάπτυξη και Τουρισμός για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους τοπικούς φορείς για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που απειλούν και απασχολούν το νησί της Πάρου. Στόχος, επίσης, ήταν να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την κατάθεση προτάσεων και την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση μιας πιο αειφόρου ανάπτυξης για την προστασία και την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά, λατρεύει τα ταξίδια και τη φύση.

Posted on 09/05/2019 in Δελτία Τύπου, Ευρωεκλογές 2019

Share the Story

Back to Top