Οι «Πράσινοι – Οικολογία» μαζί με τον «ΚΟΣΜΟΣ» στηρίζουν τις βιολογικές καλλιέργειες

«Πράσινοι – Οικολογία» και «ΚΟΣΜΟΣ» στηρίζουν τις βιολογικές καλλιέργειες – Το βίντεο του ΣΙΤΩ για το δικαίωμα διατήρησης και εμπορίας παραδοσιακών σπόρων

Το δικαίωμα των αγροτών να διατηρούν και να πουλούν παραδοσιακούς σπόρους και την διατροφική αυτάρκεια, «προκειμένου να προστατευτούμε όλοι από πιθανές μελλοντικές επισιτιστικές κρίσεις» υποστηρίζουν οι «Πράσινοι – Οικολογία» που συνεργάζονται με το κόμμα «ΚΟΣΜΟΣ» εν όψει των Ευρωεκλογών.

«Στις 9 Ιουνίου οι Πράσινοι – Οικολογία μέσα από το ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ ζητάμε τη ψήφο σας για να στηρίξουμε και θεσμικά τις βιολογικές καλλιέργειες, την αγροοικολογία και κάθε ήπια καλλιεργητική μέθοδο που προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, την ανθρώπινη υγεία, την ανεξαρτησία και τη διατροφική ασφάλεια» επισημαίνουν σε ανακοινωσή τους οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ.

Στην ανακοίνωσή τους οι «Πράσινοι – Οικολογία» αναφέρουν: «Παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων που για χιλιάδες χρόνια έτρεφαν τους ανθρώπους σταδιακά εξαφανίζονται. Μόλις επικράτησε η βιομηχανική γεωργία και εισήχθησαν στην αγορά οι εμπορικοί σπόροι η ποιότητα της διατροφής μειώθηκε δραματικά. Η υγεία μειώθηκε δραματικά. Επιπλέον μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι γινόμαστε όμηροι των εταιρειών τύπου Monsanto.

Οι «Πράσινοι – Οικολογία» που συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του ΚΟΣΜΟΣ, πιστεύουμε ότι η ισχύουσα νομοθεσία για την εμπορία των σπόρων που επιτρέπει μόνο σε εταιρείες να πουλούν σπόρους είναι άδικη.

“Γι’ αυτό και βρισκόμαστε εδώ στη Γιορτή των σπόόρων που διοργανώνει το δίκτυο ΣΙΤΩ για να δηλώσουμε τη στήριξη μας σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων. Κάθε τέτοια προσπάθεια δεν σημαίνει μόνο την αναγέννηση της κληρονομιάς μας και της γνώσης που χάνεται, αλλά σημαίνει και συντήρηση της φυτικής βιοποικιλότητας. Σημαίνει και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των καλλιεργειών. Σημαίνει υγεία του εδάφους και των ανθρώπων. Σημαίνει καλλιεργητική και διατροφική αυτάρκεια» σημειώνουν καταληκτικά”.

Posted on 25/05/2024 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top