Ολλανδικές εκλογές: Οι Πράσινοι, πρώτο κόμμα σε 27 Δήμους, δεύτερο σε 12. Eκλέγουν 624 συμβούλους

Το Πράσινο Κύμα συνεχίζει να σαρώνει στην Ευρώπη. Οι Ολλανδοί Πράσινοι GroenLinks πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματά τους στις τοπικές εκλογές
– είναι το πρώτο κόμμα σε 27 Δήμους και το δεύτερο σε 12 Δήμους της Ολλανδίας
– αύξησαν τον αριθμό των εκλεγμένων τοπικών συμβούλων σε 624 από 611 στις τελευταίες εκλογές (2018).
🌻 Οι GroenLinks είχαν ήδη επηρεάσει σοβαρά τις πολιτικές σε τοπικό επίπεδο και τώρα γίνονται ισχυρότερη πολιτική δύναμη για τις Πράσινες αξίες.
Συγχαρητήρια
Και στα δικά μας. Στις εθνικές εκλογές (που θα προηγηθούν) το 2022 ή το αργότερο αρχές 2023, στις περιφερειακές και τοπικές το 2023 και στις ευρωεκλογές το 2024.
Το πράσινο κύμα δεν θα έρθει όμως από μόνο του στην Ελλάδα. Να οργανώσουμε από τώρα την δική μας πράσινη παρουσία και στις αυτοδιοικητικές και στις εθνικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Να δημιουργήσουμε ένα ευρύ πράσινο δίκτυο ομάδων, κινήσεων και ατόμων που ενδιαφέρονται για μια ισχυρή πράσινη παρουσία σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, να εργαστούμε για συνεκτικά προγράμματα και να βοηθήσουμε με εκπαίδευση των υποψηφίων που θέλουν να εκπροσωπήσουν τις πράσινες πολιτικές στην αυτοδιοίκηση.
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ πρώτο κόμμα σε 27 Δήμους της Ολλανδίας

Οι Πράσινοι είναι σήμερα το πρώτο κόμμα σε πολλούς δήμους που ήταν ήδη πρώτοι, όπως το Groningen, το Eindhoven, το Helmond, το Arnhem, το Wageningen και το Leiden. Στο Tilburg είναι τώρα πρώτο κόμμα για πρώτη φορά. Ο συνολικός αριθμός των εκλεγμένων συμβούλων αυξάνεται από 611 σε 624, οι περισσότεροι από ό,τι είχαν ποτέ οι GroenLinks.

Οι πράσινοι είναι τώρα πρώτη δύναμη στους δήμους: Alkmaar, Amersfoort, Arnhem, Culemborg, De Bilt, Delft, Diemen, Dordrecht, Eindhoven, Goes, Groningen, Gouda, Helmond, Leiden, Nijmegen, Middelburg, Nieuwegein, Rheden, Rijswijk, Τexel, Tilburg, Utrecht, Vlaardingen, Wageningen, Zeist, Zutphen, Zwolle

Οι Πράσινοι είναι δεύτεροι σε εκλογική δύναμη σε 12 δήμους: Amersfoort, Leeuwarden, Deventer, Dordrecht, Gouda, Waterland, Oosterhout, Ooststellingwerf, Oostzaan, Culemborg, Haarlem, Zwolle

Με βάση το εκλογικό σύστημα το πρώτο σε δύναμη κόμμα έχει τον πρώτο λόγο για την συγκρότηση της διοίκησης του Δήμου.

Είναι, επίσης, το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα σε πολλούς Δήμους, και έχασαν την πρώτη θέση σε μερικούς μόνο για λίγες ψήφους. Στο Zwolle, για παράδειγμα, οι Χριστιανοδημοκράτες πέρασαν πρώτοι οριακά κατά 38 ψήφους. Αύξησαν τη δύναμή τους και έγιναν το δεύτερο δεύτερο σε δύναμη κόμμα στο Culemborg, το Haarlem, το Leeuwarden και το Deventer.

Τα κεντρικά θέματα που ανέδειξαν οι Πράσινοι και για τα οποία όπως λένε θα εργαστούν σκληρά τα επόμενα τέσσερα χρόνια: είναι η αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, η καταπολέμηση της φτώχειας και πιο πράσινες γειτονιές, για μια ανθρώπινη, δίκαιη και βιώσιμη Ολλανδία.

 

Posted on 20/03/2022 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top