Όχι στην εξόρυξη πετρελαίου, αφήστε το πετρέλαιο στη Γη

«OXI ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ για εξόρυξη πετρελαίου
Συγκέντρωση ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ! Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου Ώρα 3:00μ.μ. συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες.
Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ είμαστε στο πλευρό των κατοίκων όπως φυσικά πρέπει να είναι κάθε σκεπτόμενος πολίτης.
Η εξόρυξη πετρελαίου και μάλιστα με την μέθοδο fracking για πετρέλαιο που βρίσκεται παγιδευμένο μέσα σε πετρώματα είναι μια από τις πιο καταστροφικές μεθόδους. Σε όλο τον κόσμο έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες και οι πολίτες κινητοποιούνται κατά χιλιάδες
Αύριο περνά από την ολομέλεια της Βουλής η ψήφιση τεσσάρων ακόμη συμβάσεων έρευνας / εξόρυξης υδρογονανθράκων. Πρόκειται για το «οικόπεδο 2» της Ηπείρου, δηλαδή Άρτα Πρέβεζα, το Ιόνιο, την Αιτωλοακαρνανία, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. #SaveEpirus«
Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν τις συμβάσεις που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της Ηπείρου αλλά στρέφονται κι εναντίον του μέλλοντος μας, εναντίον της προστασίας του κλίματος και των επόμενων γενεών.
Ζητάμε από τους δύο βουλευτές των «Οικολόγων Πράσινων» που συμμετέχουν στο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν τις συμβάσεις από την στιγμή που θεωρούν έστω και στο ελάχιστο ότι εκφράζουν οικολόγους.

Posted on 27/02/2018 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top