Κεντρική Μακεδονία: Η Οικολογία – Πράσινη Λύση συμμετέχει αυτόνομα στις περιφερειακές εκλογές

Η Οικολογία-Πράσινη Λύση παρούσα αυτόνομα στις Περιφερειακές εκλογές
Για να γίνει το ΓΚΡΙ, ΠΡΑΣΙΝΟ στην Κεντρική Μακεδονία

Η Οικολογία – Πράσινη Λύση θα συμμετέχει στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου με αυτόνομο ψηφοδέλτιο στην Κεντρική Μακεδονία μετά την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της παράταξης.

“Η Οικολογία – Πράσινη Λύση από το 2019 όταν εκλέχθηκε να εκπροσωπήσει τις σύγχρονες αναπτυξιακές πράσινες πολιτικές για τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας έδειξε το ξεκάθαρο στίγμα της”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια με το έργο μας αναδείξαμε το λανθασμένο, στρεβλό και σπάταλο μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ένα μοντέλο που παραβλέπει τον άνθρωπο και το περιβάλλον“.

Απάνθρωπες συνθήκες μετακίνησης, ατμοσφαιρική ρύπανση στο κόκκινο, συγκεντρωτικό και μη καινοτόμο παραγωγικό μοντέλο, έλλειψη πρασίνου και δημόσιων χώρων, ενεργειακή και διατροφική εξάρτηση, μη βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισχυρές προοπτικές, πολεοδομική υποβάθμιση, έντονες κοινωνικές ανισότητες με χωροταξικό προσδιορισμό, ψηφιακή καθυστέρηση, αδυναμία προσαρμογής στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης.

Η πολιτική πρόταση της Οικολογίας – Πράσινης Λύσης παραμένει θετική, ανοιχτή στην επιστήμη και στην εμπειρία , με άξονα τις πράσινες, δοκιμασμένες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, προτάσεις” τονίζει η ανακοίνωση της παράταξης.

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση είναι η ιδανική κλίμακα για να εφαρμοστούν σε κλίμακα πολιτικές που θα κάνουν τις ζωές μας καλύτερες. Πολιτικές όπως η παραγωγή και κατανάλωση σε τοπικό επίπεδο, η ενίσχυση των τοπικών προϊόντων ποιότητας, ο περιορισμός της επέκτασης του αστικού ιστού σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και η υποστήριξη των τομέων της πράσινης κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που περιορίζουν τις κοινωνικές ανισότητες.

Η νέα επικαιροποιημένη πολιτική πρόταση της παράραξης Οικολογία – Πράσινη Λύση συμπεριλαμβάνει δέσμη άμεσα εφαρμόσιμων κοστολογημένων προτάσεων οι οποίες με το καλημέρα θα αναβαθμίσουν  την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα εξοικονομήσουν χρήματα τα οποία θα διατεθούν σε δράσεις για την κοινωνική κατοικία, για τις επιχειρήσεις για τα προβλήματα των ανθρώπων που σήμερα κανείς δεν ακούει!”

Ο Φίλιππος Γκανούλης επικεφαλής της παράταξης, περιφερειακός σύμβουλος σήμερα και υποψήφιος Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά:
“Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, ζούμε από τις δουλειές μας, μας τρομάζει η ακρίβεια, η καθημερινότητα αλλά έχουμε την ισχυρή διάθεση να είμαστε η φωνή των ανθρώπων και των νέων πολιτικών ιδεών .

Θα είμαστε και πάλι δίπλα στους πολίτες και απέναντι σε κάθε τι που θίγει τα δικαιώματά τους, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο αύριο στην περιφέρεια μας, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες δίπλα τους, με κοστολογημένες προτάσεις, χτίζοντας συμμαχίες και διεκδικώντας χωρίς κομματικό όφελος. Έχει φθάσει η ώρα να αφήσουμε πίσω μας την  σημερινή στάσιμη διαχειριστική λογική της διοίκησης της Περιφέρειας και να μπούμε στον δρόμο της σύγχρονης καινοτόμας οραματικής πράσινης πολιτικής πρόταση για μία πολύ καλύτερη και αναβαθμισμένη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τους πολίτες της και τις επόμενες γενιές. Σας καλώ όλες και όλους να υποστηρίξετε τις δράσεις μας, να εμπλουτίσετε με ιδέες τον αγώνα μας και να γίνετε σύμμαχοί μας στο ελπιδοφόρο αύριο που σας υποσχόμαστε”.


Επικοινωνία:
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ
ΔΙΕΘΥΝΣΗ ΛΕΩΦ. ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ 198, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τ.Κ. 546 55
ΤΗΛ. 2313 319618
SITE www.oikologiapkm.gr/
FACEBOOK Οικολογία – Πράσινη Λύση @OikologiaPKM

Posted on 09/08/2023 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top