Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία Στην Κρήτη για Ευρώπη, απασχόληση, οικονομία, κοινωνική συνοχή

Chrysogelos-CreteΜε φορείς και ενεργούς πολίτες στην Κρήτη είχαν γόνιμο διάλογο στο πλαίσιο 4ημερης περιοδείας ο Νίκος Χρυσόγελος, ευρωβουλευτής των Πράσινων, και οι συνυποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία”: Μόνικα Άκερμανς, Όλγα Θεοδωρικάκου, Ρούλα Καστρινάκη, Μιχάλης Μπονατάκης και Καμίλο Νόλλας. Παραχώρησαν, επίσης, Συνεντεύξεις Τύπου στα τοπικά και περιφερειακά Μέσα.

Η περιοδεία ξεκίνησε στις 10 Απριλίου από τα Χανιά. Κατά την παραμονή τους, οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες είχαν συναντήσεις με φίλους και υποστηρικτές, επισκέφθηκαν τον συνεταιρισμό παραγωγών – καταναλωτών ΓΑΙΑ, παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσουν το πολιτικό στίγμα της κίνησης “ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία” και τις προτάσεις τους για έξοδο από την κρίση. Το βράδυ της 11ης Απριλίου διοργάνωσαν συζήτηση με θέμα: «Υπάρχει άλλη πρόταση διεξόδου από την κρίση; – Ευρώπη και περιφέρειες», στην οποία συμμετείχαν υποψήφιοι Περιφερειάρχες Κρήτης και υποψήφιοι Δήμαρχοι, καθώς και εκπρόσωποι επαγγελματικών φορέων.[1]

Στο Καστέλι Κισσάμου, στις 12 Απριλίου, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία επισκέφθηκαν το Ανουσάκειο Ίδρυμα και ξεναγήθηκαν τόσο στις εγκαταστάσεις όσο και στο σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται. Στη συνέχεια συνομίλησαν με δεκάδες νέους κι αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με κοινωνικές και οικολογικές δράσεις, βιώσιμες οικονομικές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο τους, και περιβαλλοντική διαχείριση των οικολογικά ευαίσθητων περιοχών. Είχαν επίσης, συνάντηση με τον υποψήφιο Δήμαρχο, Γιώργο Ανουσάκη, και εκπροσώπους από τον Νέο Εμπορικό Σύλλογο. Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στην ομιλία και την συζήτηση στο εκλογικό κέντρο που λειτουργεί στο Καστέλι. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο Νίκος Χρυσόγελος, η Όλγα Θεοδωρικάκου και η Ρούλα Καστρινάκη επισκέφθηκαν την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι, και συζήτησαν με τον Γενικό Δ/ντή της για οικολογικές παρεμβάσεις, ενεργειακούς συνεταιρισμούς, ξεναγήσεις στο Μουσείο Κρητικών Βοτάνων, περιβαλλοντική εκπαίδευση, κοινωνικές δράσεις.

Στο Ρέθυμνο, στις 13 Απριλίου, οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία έδωσαν Συνέντευξη Τύπου και συναντήθηκαν με φίλους και υποστηρικτές. Επισκέφθηκαν, επίσης, την Κρύα Βρύση και συνομίλησαν με τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Φραγκόσυκου και Εναλλακτικών Καλλιεργειών για τα σχέδια τους και πώς μπορούν να βοηθήσουν την πραγματοποίησή τους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας επισκέφθηκαν αγροτουριστική μονάδα της περιοχής.

http://youtu.be/OeiXLYKcXtc


Την Δευτέρα 14/4 οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες παραχώρησαν Συνέντευξη Τύπου[2]στο Ηράκλειο. Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, καθώς και με τους εκπροσώπους της περιφερειακής παράταξης “ΜΙΑ Κρήτη”, Αντώνη Ανηψητάκη και Αριστείδη Παπαδάκη. Είχαν συνεργασία με εκπροσώπους φορέων και ενεργούς πολίτες. Επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ενώ ξεναγήθηκαν στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Είχαν εκτενή συζήτηση με την Κλαίρη Μιτσοτάκη, μέλος του Δ.Σ., για το Μουσείο, τη Μεσόγειο, τον πολιτισμό, τον FernandBraudel. Είχαν συνάντηση με τον Βαγγέλη Καστρινάκη, ψυχή μιας οικολογικά καινοτόμου βιοτεχνίας που παράγει προϊόντα από βότανα για καλλυντικά και φάρμακα, Τέλος, συμμετείχαν στην εκδήλωση του EuropeDirect για την Ευρώπη όπου ο Νίκος Χρυσόγελος μίλησε, μεταξύ άλλων, για τα διλήμματα των ευρωεκλογών, τη σημασία της συμμετοχής των πολιτών και περίγραψε την πρόταση των πρόταση για την Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές.


Για περισσότερες πληροφορίες:

 

τηλ: 210 3223867, e-mail: info@prasinoi.gr

 

facebook.com/prasinoi    twitter.com/greensgrPosted on 17/04/2014 in Δελτία Τύπου

Share the Story

Back to Top