Στοπ στον (κάθε) Κασιδιάρη: 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα – έξω οι νεοναζί και η ακροδεξιά από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια

Του Νίκου Χρυσόγελου

Πρώην ευρωβουλευτή ΠΡΑΣΙΝΟΙ/ ΕFA

Υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου Αθηναίων με την παράταξη ΑθήναΤΩΡΑ

μέλους του Συμβουλίου των Πράσινων

Πέρασαν 10 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αντί η εγκληματική συμμορία που μετέφερε στην “πολιτική” τον υπόκοσμο να έχει τεθεί πλήρως στο περιθώριο, έχει αφεθεί χώρος ώστε να παίζει ακόμα στο πολιτικό σκηνικό.

Η εκδίκαση στο δεύτερο βαθμό δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ για μια τόσο σοβαρή υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε η δίκη σε πρώτο βαθμό μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Τράβηξε πολύ με βασική δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν αίθουσες για να συνεχίζεται με μεγάλη τακτικότητα.

Συζητάμε ακόμα 10 χρόνια μετά για τους νεοναζί και εγκληματίες της ΧρυσήΑυγή, για τον Κασιδιάρη αντί να έχουμε αποδομήσει μέσα στην κοινωνία αυτές τις αντιλήψεις. Δυστυχώς οι εγκληματίες που έκαναν κανονικότητα τη βία και έδωσαν δύναμη στον υπόκοσμο, χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα σε διάφορα παιχνίδια αντί να τους έχουμε στείλει από εκεί που ήρθαν, στο απόλυτο μηδέν. Παρόμοια “παιχνίδια” όμως επέτρεψαν σε αυτούς τους εγκληματίες να αποκτήσουν ρίζες σε διάφορες ομάδες μέσα στην κοινωνία και να εμφανίζονται ως …αντισυστημικοί ενώ το μόνο που έκαναν ήταν να γενικεύσουν τη βία και τον τσαμπουκά μέσα στην κοινωνία. Και να χτυπάνε αυτούς που είναι ακόμα περισσότερο πληγωμένοι κοινωνικά. Θυμόμαστε τα παραμύθια που πουλούσαν μερικά ΜΜΕ για τους χρυσαυγίτες που …περνούσαν απέναντι τους ηλικιωμένους όταν έβγαιναν από την …τράπεζα; Όμως πλήρης σιωπή για τις επιθέσεις με ρόπαλα, μαχαίρια των εγκληματιών αυτών εναντίον αδύναμων ανθρώπων.

Μετά από σειρά εγκλημάτων, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα προκάλεσε επιτέλους την κινητοποίηση που οδήγησε στην “αποκάλυψη” της εγκληματικής νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Όμως ακόμα και σήμερα κάποιοι παίζουν παιχνίδια με τον Κασιδιάρη. Στον Δήμο Αθηναίων κάποιοι θέλουν να σπρώξουν τον Κασιδιάρη να είναι δεύτερος απέναντι …στον Μπακογιάννη.

Εμείς λέμε ελάτε να μηδενίσουμε στην κοινωνία τους εγκληματίες νεοναζί με όποιο τίτλο και αρχηγό εμφανίζονται. Δεν έχουν θέση ούτε ρόλο στην κοινωνία αλλά ούτε θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ή όπου αλλού. Όχι μόνο δεν λύνουν κάποιο πρόβλημα αλλά είναι μέρος του προβλήματος.

Η παράταξη #ΑθήναΤΩΡΑ με υποψήφιο δήμαρχο τον Χάρη Δούκα έχει προτάσεις και δεσμεύεται να δώσει λύσεις μαζί με τους πολίτες στα πολλά προβλήματα των γειτονιών και της Αθήνας συνολικά για να γίνει μια πόλη που αξίζει να ζούμε, που δεν περιθωριοποιούνται κοινωνικές ομάδες, που δεν υποβαθμίζονται γειτονιές της περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά.

Η ενίσχυση της δημοκρατίας, η συνεργασία με τους πολίτες, μια δίκαιη και συνεκτική κλιματική και οικολογική πολιτική, η παραγωγή ενέργειας από τους πολίτες και η εξάλειξη της ενεργειακής φτώχειας, ισχυρή κοινωνική πολιτική, η κοινωνική και επαγγελματική ένταξη, ο πολιτισμός και η τέχνη, η πράσινη και κοινωνική καινοτομία, η διαδραστική και ανοιχτή εκπαίδευση για όλους, η διασφάλιση των δικαιωμάτων στην αξιοπρεπή στέγη για όλους κι όλες, στην υγεία, στην προσβασιμότητα, στην αξιοπρέπεια και την συμπεριληπτικότητα είναι αυτά που ως νέα δημοτική αρχή με δήμαρχο τον Χάρη Δούκα θα προωθήσουμε. Και βρίσκονται απέναντι σε όσα πρεσβεύει και προωθεί η ακροδεξιά και οι νεοναζί που απέναντι στα προβλήματα το μόνο που έχουν να προτείνουν είναι γενίκευση της βίας και ενίσχυση των εγκληματικών πρακτικών.

Ευχαριστούμε, η Αθήνα δεν θα πάρει άλλο. Αρκετά

#ΑθήναΤΩΡΑ @HarisDoukas #ΧάρηςΔούκας

Posted on 19/09/2023 in Άρθρα

Share the Story

Back to Top